Peotoidud  » Jõulud

Prantsuse šokolaadikook

Keskmine hinne: 2.96 Allikas: Oma Maitse
Kogus: 1 portsjon
Kuumuta ahi 170 kraadini.Võita 24cm vorm ja puista suhkruga üle. Aseta kuskile kõrvale 50g suhkrut. Pane šokolaad, või ja ülejäänud suhkur paksu põhjaga pannile ja kuumuta väiksel tulel, kuni šokolaad ja või on sulanud ning suhkur lahustunud. Võta pann tulelt, sega sisse vanilliessents ja jäta sisu veidikeseks jahtuma. Klopi munakollased šokolaadisegusse ja sõelu seejärel sisse jahu. Vahusta puhtas anumas mikseriga munavalged tugevaks vahuks. Tõsta kiirust, raputa hulka soola ja jätka vahustamist. Lisa varem eraldi pandud suhkur ja vahusta edasi, kuni valged on tugevad ja läikivad. Klopi 1/3 munavalgevahust šokolaadisegusse, ülejäänud vaht sega juurde õrnalt. Vala segu ettevaatlikult vormi ja loksuta tasakesi, et ei jääks mulle.
Küpseta 35-45 minuti, kuni kogu uhkus on kerkinud. Tõsta kook välja. Eemalda vormi küljed ja jäta jahtuma.
Puista jahtunud kook üle tuhksuhkruga, serveeri vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pilvebalerin 21.apr 2012 11:02
Kas sinna käib hele või tume muscovado? Hmm, ok, loogika ütleb, et pigem tume :)
Bahama-Mama 07.mai 2011 16:27
to Nipitiri: ei saanud isegi alguses pihta sellele, kui see on mage VÕI
Hindaja 17.apr 2011 15:32
mina v6itsin oma ämma ja ta 6e sydame selle koogiga :) Super hea kook!
Atsinna 24.veeb 2010 16:08
Mitte soolane või ja tükikesteks lõigatud.
Nipitiri 24.veeb 2010 16:01
mis asi mage või tükkidena on???
mirt 28.dets 2009 15:41
Tõeliselt hea kook sai:)
kristi 14.nov 2009 14:02
ega see vedel ole?
katukas 05.aug 2009 10:34
väga hea kook:) nii ?okolaadine ja nii maitsev!
Eva 09.nov 2008 10:52
šokolaadikoogi sisse käibki vähe jahu ehk siis jahu kogus peaks küll õige olema.
1