Peotoidud  » Jõulud

Mahe porgandikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Suur kohev kook on vürtsitatud vähese likööriga. Soovi korral võid koogipõhju immutada veega segatud likööri või apelsinimahlaga.
Valmistusaeg:

Ettevalmistus 50 min + ahjus 55 min

1. Määri 30 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Pane porgandid potti, vala peale nii palju vett, et porgandid on vaevu kaetud. Vala juurde pressitud apelsinimahl. Lase keema ja keeda 15 minutit, kuni porgandid on pehmed. Nõruta, koori ja tükelda.
2. Eralda munakollased ja -valged. Pane porganditükid, õli, suhkur ja munakollased blenderisse või püreeri sauseguriga.
3. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega jahu ja küpsetuspulber porgandipüreega hästi läbi. Sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Vala tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-55 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase 5 minutit vormis jahtuda, kummuta välja ja lase restil täiesti jahtuda.
4. Täidiseks vahusta vahukoor. Sega hulka liköör. Lõika põhi pikuti pooleks. Määri põhjale täidis. Katteks vahusta või, kuni see on valge, ja sõelu hulka tuhksuhkur. Vahusta hästi ja sega likööriga. Kui vaja, sega hulka nii palju vett, et glasuur oleks määritav. Kata kook pealt glasuuriga. Lase seista, enne kui serveerid.
Kalorsus 394kcal/tk, kogustest valmib 16 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ettur 24.jaan 2014 14:30
Pildi ahvatlusel võtsin ka selle koogi ette, kuid minu koogi tekstuur oli tihke nagu leib, mitte keeksine nagu pildil. 6 dl jahu lisades oli tulemuseks muretaigna konsistents ja sellele munavalge "ettevaatlikult juurde segada" oli suht võimatu.
Eve 21.mai 2011 11:19
Meie pere lemmik! Isegi ilma kreemi ja glasuurita saab otsa varem kui arvata oskate! :)
björn 27.juuli 2010 14:50
Maria kas sa munavalged ja-kollased vahustasid eraldi. Kokku tuleb ettevaatlikult segada
Jana 17.okt 2009 11:23
Väga hea kook!Minu lemmik.
maasikas 27.jaan 2009 10:46
Porgandite keetmine koogi jaoks tundus mulle natuke imelik ja kook lõhnas ka seetõttu kahtlaselt, siiani olen porgandikooke teinud ikka toorest porgandist ja antud juhul ka, keetmine vaid lisas lisaaega koogi tegemisse. Glasuuri ma teinekord ei teeks, ei meeldinud aga täidis oli imemaitsev, suht ok kook.
Maria 05.jaan 2009 19:02
Korratud ka ;) No ei tea, ei taha ta mul kohev tulla, ei tea, mis seal valesti teen :( Aga muidu maitses endiselt väga hästi! Ema vaieldamatu lemmik :) Seekord lisasin täidisesse ka ricottat, meie maitsele mõnusam. Soovitan endiselt kõigile!
NurrMarta 16.dets 2008 18:41
Sirkka, see on keeksi tüüpi kook, mitte biskviit :) Nii et detsiliitrid tunduvad siin küll asjakohased .
sirkka 16.dets 2008 16:50
Kas need suhkru ja jahu kogused (4 ja 6 dl) on ikka õiged? Äkki on supilusikaid mõeldud?
Maria 10.dets 2008 20:07
Hinne kaa;)
Maria 10.dets 2008 20:06
Tehtud :)) Kohevusest oli minul asi küll väga kaugel ja esimese korraga ei küpsenud ära kaa, pidin teistkordselt veel 15 minutiks panema (aga no see võib muidugi ahju viga olla, eks need ole erinevad). Need asjaolud tegid alguses küll meele natuke kurvaks. Mina viitsisin aga niipalju mässta, et täidis sai ka tehtud. Ja no see koogi oivaline maitse ja väljanägemine korvas kõik need tagantjärgi näivad pisikesed ebaõnnestumised täielikult! :) Maitse oli tõesti mahe ja mahlane. Täidise ja katte sisse segasin tavalist brändit (Belõi Aist), mis mul käepärast oli ja maitses fantastiliselt! Igaljuhul läheb kordamisele! Loodan, et järgmine kord saavutan ka selle kohevuse :)
Katsetaja 30.nov 2008 00:00
Päris hea kook. Aga mina panin u 4dl jahu, õli asemel u 75g võid ning täidiseks ja katteks segasin kohupiima vahukoore ja vähese suhkruga. Samas immutasin põhju veel apelsinimahlaga ja vahele panin banaaniviile. Porgandimaitset polnud kahjuks väga tunda, seega arvan, et porgandit võiks pisut rohkem panna.
Nupuke 25.nov 2008 13:10
Nämma. Jätsin küll täidise sel korral tegemata aga väga maitsev ja mahe on ta tóesti.
1