Peotoidud  » Jõulud

Kardemoni brüleekreem kõrvitsatšatniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Valio Autor: Indrek Kose
Klassikalisele brüleekreemile annab maitset ja mahlakust kõrvitsa-apelsini tšatni. Maitseb hästi ja sobib pidulauale suurepäraselt!
Kogus: 6 portsjonit
Brüleekreem: 
Sega omavahel kokku munakollased ja suhkur, kuumuta vanillsuhkru kardemoniga maitsestatud koort u 80kraadise kuumuseni ja jäta u 30 minutiks seisma. Soojenda uuesti koor ja vala osade kaupa munasuhkrusegu hulka. Kalla segu vormidesse, tõsta vormid küpsetusnõusse, mis on täidetud veega, küpseta u 40 min 150kraadises ahjus ja jahuta.

Tšatni:
Pane kõrvits kaussi ja raputa peale soola, kata kinni ja jäta ööpäevaks seisma, et eemalduks üleliigne vesi. Pese kõrvits külma veega ja kuivata. Aseta puhastatud ja tükeldatud kõrvits paksupõhjalisse kastrulisse, lisa kooritud ja puhastatud puuviljad ning ülejäänud ained ja kuumuta kuni keemiseni. Keeda aegajalt segades tasasel tulel umbes 40 minutit (kuni osa vedelikku aurustub). Need, kes peavad tšatniga jändamist liiga töömahukaks, võivad brüleekreemi nautida ka ilma lisanditeta.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
martinvino 25.dets 2010 22:30
proovisin ka selle retsepti järgi ja natuke muutsin temperatuuri sest mul nati võimsam ahi. aga tulemus oli supper kõik kiitsid ja väga hea kreemias oli teen teinekordi kindlasti. t?atni asemel kasutasin oma loominut et midagi oleks teistmoodi aga muidu super hea ............mulle meeldis ja ka teistele
1