Peotoidud  » Jõulud

Skagenröra

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Valdo Randpere
Valdo Randpere: Mina valmistan jõuludeks rootsikeelse nimega toitu skagenröra. Teen seda rooga päris tihti, kuna see on üks mu naise lemmikuid ja ka lapsed söövad seda meeleldi.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Puhasta lõhe luudest ja haki väikesteks tükkideks. Sega forellimarja, krevettide ja hapukoorega. Hapukoort pane täpselt nii palju, et segu koos seisaks. Vastavalt maitsele võib lisada tilli, soola, pipart, hakitud sibulat. Süüa võib kahel viisil. Kui leiad poest parajalt küpse avokaado, siis lõika see pikkupidi pooleks, eemalda kivi ja täida õnarus seguga. Teine võimalus on määrida kalamass paksu kihina röstsaiale.
Juurde soovitan külma alkoholivaba õunasiidrit või valget veini.
 Eriti väärtuslik on retsept mu silmis seetõttu, et valmistamisele
kulub vaid 10 minutit. Nii et siin on toit kõigile ajahädas vaevlevatele romantikutele
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Nautleja 18.sept 2012 14:41
Mmmm tundub nii mõnus. Kindlasti till rikastab maitest. Soovitan lisada pisut sidrunipipart.
sööja 23.dets 2011 21:47
See on lihtsalt superhea!
leila 09.dets 2010 22:09
valdo randperel muidugi on v6imalus j6ululauale selliseid lukskaupadest roogasid panna.meie oma kahjuks piirdub verik2kiga :D
annparl 12.nov 2010 23:01
Väga hõrk ja maitsev eelroog! Peale segamist tuleks koheselt serveerida, kasutada ainult värsket suitsulõhet ja nii kallist kalamarja kui rahakott kannatab. Teen seda igal aastal jõululauale või vahel eelroana külalistele. Külalised ei jõua ära kiita:)
Ivo 22.apr 2010 12:10
odavat kalamarja pole küll mõtet siia peale panna sest odav kalamari pole õige mari, sellega rikub kogu toidu ära. Hea ja kvaliteetne kalamari on kõik kallis ja suht ühesuguse hinnaga
maitsja 23.dets 2009 11:59
enne tee,siis kirjuta nõmedat kommentaare.See on muideks väga hea ja ilma avokaadota võib kah,paned näit.röstsaia peale.Ka võib olla mõni muu sort kalamari,mis on odavam-kah hea.
Opossum 06.dets 2009 06:54
Selle toidu nimi kõlab nagu suguhaigus. Ka ei kõla hästi avokaado , forellimari ja soolaõhe üheskoos.
Hindaja 18.aug 2009 20:29
Nii hea!
1