Peotoidud  » Jõulud

Juustukook lehmakommidega

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: Meie Annid Autor: Lia Virkus
Kokasaate Meie Annid 24.11.2008 saate retsept
Valmistusaeg:

20 minutit + 4 tundi külmas

Kogus: 10 portsjonit
Purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta koor ja jäta ootele. Pane želatiinilehed likku 5-10 minutiks. Tükelda samal ajal lehmakommid. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista lehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja pidevalt segades niristades jahtunud želatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma.
Kastme valmistamiseks pliidil nõrgal kuumusel sulata kommid koores. Kui kaste jääb liiga paks, võid lisada piima.
Želatiinilehtede asemel võib kasutada pulbrit, mida läheks 1 pakk (20g). Võib ka lusikaga mõõta, siis läheks 4 teelusikat želatiinipulbrit ja 4 supilusikat vett. 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
G.G 16.okt 2012 21:17
Super hea kook, kuid kuidagi vedelaks jäi. Ei oska öelda, mis valesti läks, tegin kõik nii nagu kirjas. :)
MadSciens 22.okt 2010 14:21
Hästi hea kook, olen mitu korda katsetanud. Kõige parem tuli, kui ei lisanud täit kogust suhkrut ja peale külmutatud maasikad.
Kristiina 03.mai 2010 08:22
Vaatamata sellele, et ma olen väga suur magusasõber, oli see kook vb isegi liiga magus. Aga positiivne, et väikesest tükist täitis magusaisu täielikult. Samas külas olnud meestuttavad olid sellest vaimustatud, kugistasid tervenisti alla :D Tahan kindlasti veel katsetada, lisan järgmine kord veel hapukamat moosi.
ggg 02.apr 2010 14:02
mega mega mega heaa:)
eps 22.veeb 2010 22:48
supper hea kook ja minu mehe lemmik ikka tellib seda minu käest kui mingi tähtpäev tuleb;)
Maiasmokake 17.veeb 2010 20:18
Maailma parim! Seniajani...
siretsiku 08.veeb 2010 17:44
Tegin ära ja super hea oli. Osade jaoks oli liiga magus aga teistele sobib. Väga hea võtta tükike kohvi kõrvale ja ongi magusaisu rahuldatud.
Mautsik 09.jaan 2010 17:02
Koogi tegemisel kasutasin mingeid Ukraina päritolu lehmakomme, põhja sisse komme ei pannud. Täidises kasutasin maitsestamata kohupiimapastat. Lehmakommid sulasid täidises osaliselt ära ja tekitasid koogi sisse augud. Sealt valgus ka koorevedelikku. Niristasin selle plaadi pealt ära, midagi hullu ei juhtunud. Kannatas külalistele serveerida küll. Täidis jäi minu arvates isegi vähemagusaks. Tegin kastme ka juurde (Kalevi Toffee iiristest), kuid see muutus kiiresti paksuks. Katsin koogi pealt külmutatud värskete maasikatega ja paksenenud iirise kastmega. Siis oli täpselt parajalt magus ja maasikad sobisid ka väga hästi.
Ave laks 01.jaan 2010 20:46
see kook on vääka jha
melsa 22.sept 2009 20:08
Väga maisev kook. Magusasõpradelele;)
kirke 27.juuli 2009 12:03
minu emme tegi kh seda kooki , väga hea oli .
syppy 15.juuni 2009 15:00
Kui mina seda esimest korda tegin, vähendasin ka suhkru kogust ja kasutasin kokku ainult 1pk lehmakomme. Põhja tuleb panna u veerand kommide kogusest ja küpsiseid rohkem. Mul tuli väga hea esimese korra kohta. Pere kiitis. Välja nägi väga ilus ja põhi püsis koogiga koos. Edu teistele katsetajatele!
Hanna 14.mai 2009 18:14
Mina panin koogi sisse Muuu... lehmakomme, need jäid kenasti ja parajalt sulanult siise. Kastme tegin caute iiristest, aga toormoos (nt maasika) sobis isegi paremini. Väga hea kook oli! (ma panin äärtele ka küpsetuspaberi ja koogiga ei juhtunud midegi)
Sonera 06.mai 2009 00:32
Kommid olid Cautes, ei sulandud. Jäid kenasti tükid täidisesse. Kastmes olid kalli-kalli iirised. Kui kaste jahtus , siis oli päris paks. Vedeldasin tsutikese kohvikoorega. Lehmakommi vedelikku oli küll natike taldrikule tulnud. Eks vaatan hommikul, mis seis on :D Täidise paksus oli OK , Tegin lahtikäivas vormis läbimõõduga 16cm ja ained jagasin kõik pooleks, Kook on suht magus, nii et selline väike koogike on meile sobiv. Seda servade katmist, ei pannud retseptis tähelegi, sest jälgisin rohkem videot ja seal tõesti ei kaeta servasid. Äkki on retseptis viga !? Et ehk on mõeldud et vormi servad kaetakse paberiga !?
Marite 05.mai 2009 13:28
Tegin ära. Kommid sulasid. Kasutasin Nõos valmistatud lehmakomme. Kõik sööjad kiitsid, ainult liiga rammusaks hinnati kook. Aga magusavajadus saab kenasti rahuldatud :)
NurrMarta 27.apr 2009 18:52
Minul olid Cautese kommid - samad, mida saates kasutati. Lõpptähtajaks pakil on 1.09.2009. Ma ei tea, millal nad just toodeti, aga säilivuse lõpuni oli siis 4,5 kuud. Tükeldasin sama suureks nagu ka videos näha on ja ka muus osas järgisin retsepti. Tähelepa-
nekuna veel nii palju, et Anni ise kasutas saates kastme sees ilmselt iiriseid, kuna lehmakommist tuli oluliselt heledam kaste. Ja veel, et saates tehtud koogil on põhi ainult all, mitte külgedel. Samas siin tegemisõpetuse järgi tuleb põhjamaterjali panna ka külgedele. Ilma selleta oleks seda ilmselt oluliselt lihtsam lõigata.
Perpektiivne tegija 27.apr 2009 17:10
Tegijad võiksid kogemusi jagada, mis lehmakomme keegi kasutas ja millised neist sulasid ja millised mitte. Ehk on tõepoolest tootjate viga ja tulevased koogimeistrid saavad teatud sorte vältida! :)
NurrMarta 23.apr 2009 11:46
Ma ei mäletagi, millal mul üks koogitegu üldse nii untsu läinud on kui see. Suurte lootustega see tehtud sai, kuna eelnevalt on kiitvad kommentaarid. Samas oli ka vähemalt kahel varasemal kommenteerijal märge, et lehmakommid sulasid ära! Tardunud koogil on augud sees ning põhja ja katte vahele on kogunenud sulanud lehmakommivedelik. Väljanägemine on tõeliselt ilge. Ütleme nii, et magustoiduna saab seda pealmist osa kausikestes serveerida ja ehk ka põhja sinna peale-vahele pudistada, aga koogitükina ei kannata küll kuidagi lauale panna. Õnneks tegin esimest korda enda pere tarbeks, mitte külaliste ootuses. Kas on tegemist erinevate tootjate kommidega? Ja veel, et see kaste jäi mul ka vedelaks. Ka jahtununa on täielik pruun koorevedelik. Ehk on see siis ka kommide eripära? Magususe koha pealt ei oska kurta. Ilma väljasulanud tükkideta oli isegi liiga vähe magus. Tegin maitsestamata kohupiimapasta-
ga. Ja veel lisaks selle valmistusaja kohta retseptikirjelduse juures. Ettevalmistusaeg 20 minutit - no mul kulus ehk niipalju üksnes selle suure koguse kommide lahtiharutamise peale :D
MadSciens 26.märts 2009 16:26
tegin, supper hea oli aga zelatiini panen järgmine x veic rohkem, mul jäi veidi vedel.
bouvet 21.märts 2009 11:43
Kahtlustasin isegi, et kook tuleb lehmakommikastmega liiga magus, nii et tegin hoopis sellise mõnusalt hapuka kastme külmutatud marjadest. Väga hästi sobis koogi kõrvale ja oli täpselt parajalt magus.
pille806 01.märts 2009 21:53
väga hea
katsetaja 28.veeb 2009 23:06
Paljudest kookidest, mida on viimasel ajal küpsetanud ja proovitud, on just see kook jäänud meelde kui kõige parem! Kindlasti väärib kohta lemmikute seas!
Helen 15.jaan 2009 12:23
Mul ka lehmakommid sulasid nö ära, ja teistkordsel tegemisel purustasin lehmakommid täiesti ära köögikombainiga ning ei mingit sulamist:)
marott 10.jaan 2009 21:51
proovisin ka, kuna mul oli ainult tuppelware lahtikäiv koogivorm, siis pidin veidi koguseid vähendama, muidu ei mahtunud vormi ära, magususe vähendamiseks ei pannud põhja sisse komme, ja ka võid, ainult purustatud küpsised, toorjuustu asemel olin sunnitud kasutama maitsestamata kodujuustu (meie väikelinna poodides polnud toorjuustust haisugi, tea kas müüjad teadsidki mis see on). Vaatamata sellele tuli kook mega hea, isegi mu poeg kiitis, kes tavaliselt on selle koha pealt väga kokkuhoidlik :)
mannu 09.jaan 2009 17:27
üli hea kook
12