Peotoidud  » Jõulud

Küpsisetort jõhvikate ja halvaaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Suhteliselt vähemagus küpsisetort, kus võid oma äranägemise järgi kasutada nii kakaokui ka vanilliküpsiseid. Sama kehtib ka halvaa kohta. Tort säilib hästi külmikus ja maitseb hästi veel mitme päeva pärast.
Murenda küpsised käte vahel tükkideks. Sulata või. Sega suures kausis küpsisetükid, murendatud halvaa, jõhvikad, hapukoor, fariinsuhkur ja sulavõi. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Hoia külmkapis kuni järgmise päevani. Serveerimisel kaunista jõhvikate või pohladega ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Kogustest valmib 12 tükki torti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Thordan 02.jaan 2013 01:16
Mina olen proovinud keeta kuivatatud aprikoose vähese veega ja siis saadud siirupiga marjad üle pintseldada - koogi pind jääb läikiv ja tardunud siirup hoiab marjad paigas
millenium 30.juuli 2012 16:19
koogile sobivad ideaalselt mustikad sisse ;)
kriiisa 30.dets 2011 22:12
Mina tegin selle koogi Digestive küpsistega ning külmutatud jõhvikatega. Koogi pealmise osa katsin kohupiimapastaga, et koogil oleks ilusam väljanägemine ning annaks sellele ülirammusale koogile natuke teistsugusemat maitset juurde. Väga hea kook on :)
joss 14.okt 2010 23:10
Mõtlesin kah seda kooki teha, aga kas sinna naq koogi taignasse mustikaid ei või panna, ning samas ka peale panna mustikaid?
anne 22.aug 2010 20:56
isu tuleb peale kohe . ei suuda üldse vaadata .:P:Y
soolaja 29.nov 2009 15:54
Päris rammus jah. Et aga hoolikamalt lugesin retsepti kui oli juba liiga hilja, et marju kuivatada, siis oma koogi tegin tooreste jõhvikatega. Ei seganud neid taigna sisse, vaid laotasin ühe kihina vahele. Arvan tegelikult, et need toored marjad päästsid koogi väga läila maitse eest - hea hapu ja mahlane. Peale panin kah marjad enne külma panemist, siis sai marad natukene sisse suruda, sest külma pinna peale lihtsalt puistates kipuvad need marjad maha veerema.
Kadi 23.dets 2008 15:10
Proovisin ka teha. Ma panin hapukoort 400 g, muidu tundus see väga kuiv. Maitselt on väga hea,kuid jah väga rammus.
annika 15.dets 2008 17:54
Proovisin järgi. Ei olnud raske. Magus oli küll, aga mitte väga. Panin kuivatatud jõhvikaid poole rohkem 200g. Muidu suhteliselt rammus kook ;)
Biks 15.dets 2008 16:18
tundub väga magus .
liisi 04.dets 2008 16:15
:S:P veidi raske
1