Peotoidud  » Jõulud

Pikantse kirsikattega juustukook

Keskmine hinne: 4.4 Allikas: 100 rooga
Juustukook, mida võid valmistada igal aastaajal. Suvisel ajal võid tordi kaunistada värskete kirssidega.
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ja sega juurde küpsisepuru. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala segu põhjale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta välja ja jahuta 30 minutit.
Sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur.
Määri segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja jahuta.
Hoia kooki enne serveerimist vähemalt 6 tundi kuni üle öö külmas.
Kirsikatte tegemiseks sulata kirsid ja vala koos nõrgunud vedelikuga kastrulisse. Lisa suhkur, kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa liköör, kuumuta veel hetke ja tõsta tulelt. Jahuta segu enne koogile valamist täielikult. Serveeri kohe.
Kogustest valmib 12 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Offence 19.aug 2015 10:03
Väga maitsev kook tuli, teen teinekordki! :)
KoduneEmme 29.okt 2011 11:37
Nii ma panin põhja koos täidisega just ahju. Katet peale ei tee, lasen jahtuda ja siis teen kirsi-?elatiini katte peale. Eks paistab mis välja tuleb :)
Hindaja 26.apr 2011 22:03
Minule väga meeldis!
siirikirikal 21.märts 2011 15:31
Põhimõtteliselt peaks ka nii õnnestuma, kook jääb lihtsalt kirsimahlast siiru-viiruline. Sel juhul võiks kirsse juba päevajagu varem likööris hoida, et need seal mõnusa meki külge saaksid ...
pille 21.märts 2011 12:32
kas hapukoore segu sisse ei või korraga kirsse lisada?
mer 06.jaan 2010 22:47
Paistab hea. Pean tunnistama, et minu jaoks raske vist...:R :D
Maixu 03.jaan 2010 18:28
Tõsiselt hea kook, kõigile maitses:)Teen seda õigepea uuesti:))))
l. 04.aug 2009 17:33
Suurepärane! Kõik see aeg mis kulub valmistamisele, on väärt lõpptulemust (:
j.k 27.märts 2009 19:45
nii hea;)
Hindaja 08.veeb 2009 19:46
Olen teinud seda nüüd juba mitu korda, väga maitsev!:Y
maasikas 28.dets 2008 21:33
järgi proovitud ja väga meeldis, kindlasti teen veel, mina panin peale külmutatud kirsid ja natuke kirsizelatiini ka
kyllike12 28.dets 2008 15:42
maitsev kook, panin toorjuustu segu sisse veel ka riivitud apelsinikoort, see andis eriti hea maitse:P katteks kasutasin lihtsalt kirsikompoti kirsse.
1