Peotoidud  » Jõulud

Ahjulammas

Keskmine hinne: 2.98 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Lambakoot ahjukartulitega on sobiv pühapäeva- ja piduroog.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Puhasta liha liigsest rasvast ning määri sidrunimahla, soola ja rosmariini seguga.
Piki liha poolitatud küüslauguküüntega, torgates need noaga lihasse tehtud aukudesse.
Tükelda kartul ja porgand 1 cm paksusteks viiludeks, lõika sibul sektoriteks.
Määri kõrge servaga ahjupann õliga ja vala viilutatud köögiviljad pannile. Aseta liha köögiviljadele. Vala keev vesi või puljong ahjupannile. Küpseta praadi 175-kraadises ahjus vähemalt 1,5 - 2 tundi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
oksana 18.sept 2012 16:36
Minul küpseb praegu ahjus ja lõhn on oivaline
Redone 21.jaan 2012 13:13
Väga hea, liha sai pehme ja mõnus. Teinekord üritan lapsevanematele sellega muljet avaldada. :p Kuivatatud rosmariini mul küll polnud, siis lihtsalt viskasin 2 oksakest lamba peale.
Atsinna 30.märts 2010 21:38
Püüdsin järgida seda retsepti lamba tegemisel ahjus. Kasutasin lambaliha maitseainesegu, mis koosneb tüümanist, rosmariinist, vürtsköömnetest,küüs-
laugust, sinepist, jahvatatud piprast. Selle võrra panin rosmariini vähem, aga muu kõik sama. Väga hea lõuna tuli!
algaja 21.dets 2008 08:08
Paistab just see mida otsisin.Proovin esmakordselt jõuluks lambakintsu teha.Soovitati veel mee pipra sinepi segu.
1