Peotoidud  » Jõulud

Jõulusai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Tõeliselt koduse maitseelamuse saad, kui serveerid saia soojana ja võiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1.   Murenda pärm ja lahusta vähese veega, mille temperatuur on 37 kraadi. Lisa seejärel ülejäänud vesi.
2.   Lisa pool jahust ja sega tainas läbi. Lisa järk-järgult ülejäänud jahu. Sõtku hoolikalt.
3.   Sõtku tainasse suhkur, sool ja tükk tüki järel pehme või.
4.   Sõtku, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Tõsta tainas umbes 30 minutiks sooja kerkima, kuni see on paisunud kahekordseks.
5.   Tõsta tainas jahusele lauale ja jaga kaheks võrdseks osaks.
6.   Rulli tainas lahti, puista peale puuviljad, keera rulliks ja põimi omavahel.
7.   Aseta rull veel 30 minutiks kerkima, piserda seejärel veega ja puista peale pärlsuhkrut ja pähklipuru.
8.   Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
9.   Ahjust võttes aseta sai rätiku alla jahtuma.
# Pidulikuma maitse saad, kui lisad taina hulka veidi kardemoni.
# Täidise hulka võid lisada ka kuivatatud õunu, aga siis lase neil eelnevalt kas siidris või mahlas veidi seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
dd 22.nov 2010 16:21
:P:P:P:P:P:P:Y:Y:Y
1