Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadi-juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: šokolaadiparadiis" retsept
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 25 min Ooteaeg: 12 t Valmistamisaeg: 1 t

Kogus: 10 portsjonit
Töövahendid: lahtikäiv koogivorm läbimõõduga 23 cm
Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ning lisa või ja kakao. Sega puru niiskeks ja tihkeks ning kalla 23cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Vajuta puru ühtlase massina vormi põhja ja pane vorm täidise tegemise ajaks külma.
Pane vesi keema.
Sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või topeltkastrulis ja lase veidi aega jahtuda.
Töötle toorjuust pehmeks, lisa suhkur ja vanillikastme pulber, sega kokku. Seejärel sega sisse terved munad, munakollased ja hapukoor. Lõpuks lisa kuumas vees lahustatud kakao ja sulatatud šokolaad ning sega ühtlaseks tükkideta tainaks.
Võta koogivorm külmkapist välja, kata vormi väliskülg kõigepealt toidukilega ja seejärel tugeva fooliumikihiga. See kaitseb vormi veevannis.
Aseta koogivorm sügavasse ahjupanni ning kalla juustukoogi täidis vormi. Täida ahjupann äsjakeedetud veega, nii et koogivorm jääb umbes poolest saadik vette, ja küpseta ahjus 45 minutist 1 tunnini. Juustukoogi pealmine osa peaks olema tahke, kuid altpoolt peaks täidis olema veidi vedel.
Võta foolium ja toidukile vormi ümbert ära ning aseta juustukook restile jahtuma. Kui kook on jahtunud, kata see kilega ja pane ööseks külmkappi tahenema. Enne kui koogi vormist serveerimiseks välja võtad, hoia seda veidi toatemperatuuril.
Šokolaadikastme valmistamiseks sulata tükeldatud šokolaad, vahukoor ja siirup väga ettevaatlikult. Kui šokolaad on peaaegu sulanud, tõsta nõu pliidilt ära ja sega kaste ühtlaseks. Lase kastmel veidi jahtuda ja kalla seejärel serveerimisalusele tõstetud šokolaadi-juustukoogi peale.
Saade "Nigella retseptid" (Nigella Feasts) on eetris pühapäeviti Kanal 11-s.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Algaja kokkaja 27.juuli 2011 21:37
Kas selle koogi täidis on pruuni värvi?
Riina 23.märts 2011 20:54
Väga hea shokolaadikook, teen seda juba 5. korda :)
KBAreng 07.juuli 2010 15:51
Paar päeva tagasi oli Nigella saates magus sõõk purgi pirnidest mingi shokolaadi taignaga kaetud. Kust ma võiksin seda leida?? TV's ütles et vaata toidu tare.ee.
Kriss 02.veeb 2010 22:56
Ma paneks küll igale poole piimasokoladi järgmine kord! Nii mõru oli :/
Karu-Kati 31.jaan 2010 18:50
Kulla Maarijon! Vanilje-
kastm,e pulbrit ei müüda suurtes kogustes,kui sa juhuslikult mingi säästupakki ei näinud. On olemas Ekströms´i vaniljekastmepulber-
91 g ja maksab umbes 11 krooni. http://www.fe-
lix.ee/?op=body&i-
d=46&cid=53&cgid=0
kaisu060 15.dets 2009 00:08
Kas ma saan ikka õieti aru, et kaste on see ilus vabakäega tehtud sigrimigri kaunistus koogil? :)
NurrMarta 06.nov 2009 15:26
helin31 - igasugu täidistes kasutamiseks võiks toorjuust ja munad olla toasoojad. Kui sellise toasooja segu sisse lisada sulatatud ja veidi jahtunud shokolaadi (mitte ühekorraga, vaid samal ajal segades), siis ei tohiks küll tükki minna.
helin31 05.nov 2009 11:27
Ma just teen seda kooki teistkordselt. Esimesel korral tuli imehea, siis kasutasin fazeri shokolaadi, seekord Kalevi Bitterit. Mul sama jama mõlemal korral. Sulatan ?okolaadi ära, siis on vedel, aga kui sinna juustu sisse läheb, siis suht kohe tõmbab ju külmaga reageerides tükki tagasi? Mõlemal korral lasin igaks juhuks püreestajaga taignast läbi... Aga mõnus ja maitsev kook... kahju ainult, et enne söömist nii kaua ootama peab :P
kati 28.okt 2009 15:56
tahaks aga teen teisi, sain ükskord midagi taolist:P:S
Ints-poiss 26.sept 2009 13:46
Nüüd on siis kooki nii ise söödud kui ka teistele pakutud. Arvamusi on mitmeid ning osa arvab, et kook on liiga mõru, kuna kasutasin tumedat ?okolaadi, teised aga, kellele tume ?okolaad meeldib, kiidavad. Kuna ma ise olen piima?okolaadi fänn, siis arvan samuti, et liiga mõru kook. Kui sellist kooki veel teen, siis kindlasti mitte enam tumeda ?okolaadiga, vaid piima?okolaadiga. Hindeks 4 oleks õiglane.
Ints-poiss 24.sept 2009 18:04
Arvutasin koguste põhjal kokku, kui palju koogi tegemine maksma läks: Välja on jäetud elekter, kakao ja suhkur, mis olid juba eelnevalt olemas. Siirupit ei kasutanud. Kasutasin Philadelphia Orignial juustu, mis teebki koogi kalliks ning ka Kalevi Bitter ?okolaadi, mis samuti odavate killast pole. Mina sain oma koogi hinnaks 165.- Tundub mõnevõrra kallis, lisaks on ka koogi tegemine kui protsess tülikas, kuigi mitte midagi ületamatult rasket.
Ints-poiss 24.sept 2009 17:18
Praegu on ahjus ja küpseb, aga ega enne homset teada saa, mis välja tuli, sest pärast mahajahutamist panen 12-ks tunniks külmkappi ka.
Merka. 11.sept 2009 18:58
Kas kooki on muidu kallis teha? Ja kas see kook tuleb siis 12 h külmkappi panna? Loodetavasti tuleb kook hea, kui kõik kiidavad. Eks proovime ja näeme. ;)
tere 18.aug 2009 16:07
kuidas see toidukile sinna vormi ümber panna tuleb?
tere 02.juuli 2009 23:04
:Yhea kook
Stuff 25.juuni 2009 13:31
Tegin kah seda juustukooki...ilusti retsepti järgi ja tuli ülihea.....külalised igatahes kiitsid ja sõid isuga....teinekordki :P:Y
NurrMarta 05.juuni 2009 13:47
Kulla Maarijon, tumeda siirupi all ei mõelda retseptides mitte tumedatest marjadest tehtud siirupit, vaid veest ja (karamelliseeritud) suhkrust keedetud siirupit. Kuna siin on siirupi kogus nii väike, siis ehk ei ole tõesti suurt vahet, aga suuremas koguses kasutades on nende toime väga erinev.
Maarijon 05.juuni 2009 12:05
Kindlasti on, aga mina ei hakanud seda eraldi ostma ja kasutasin Põltsamaa kannujooki mustasõstraga. Aga muidugi sobib ka nii, kui ei pane üldse siirupit. Ka siis tuleb väga maitsev... Aga saates tegi Nigella(hetkel vaatan ja ta teeb sedasama kooki) tavalise toasooja võiga. Segas mikseris ära ning see jäi nagu natuke tükkis must liiv. Vanillikastme pulbri asemel võib kasutada ka veerand teelusikatäit maisitärklist pluss veel samapalju suhkrut. Vanillikastme pulbrit müüakse nii suures koguses ja siia läheb seda väga vähe ja see maksab 25 kr. Mina kasutasin seda pärast pannkookide tegemisel, väga maitsvad tulid! Soooovitan seda kooki !
kismet1 04.juuni 2009 20:51
Kas tumedat siirupit on kuskil müüa ka?:R
Maarijon 22.mai 2009 22:41
väga hea kook ! tegin emadepäevaks... glasuuri tuli küll natuke palju , aga kui lõikasin tükid lahti ja tõstsin taldrikutele , siis kallasin seda veel sinna peale . kasutan muidu selga küpsiseid , mida läheb kusagi 180-200 grammi .
NurrMarta 01.apr 2009 20:22
Küpsiseid võib kasutada igasuguseid. Ka täiesti tavalisi kandilisi eesti pakiküpsiseid. Ise kasutan tavaliselt siiski Digestive'i. Aga või lisatakse sellises küpsisepõhjas ikka sulatatuna.
mari 01.apr 2009 19:11
Mul on paar küsimust:mis küpsiseid kasutada?kas või peab sulatama või lihtsalt pehmeks segama? Aitäh!
opidns 10.märts 2009 17:17
Proovisin ka siis ära. Täitsa hea ja njämma tuli. Ainult,et mul oli vorm väheke teise suurusega ja seega oleks pidanud natukese kauem ahjus hoidma,aga mida kauem külmas seisis, seda paremaks läks! :)
-kiizukas- 07.veeb 2009 12:16
Tegin ka seda kooki ja päris hea tuli, kuigi mul polnud sellist suurt ahjupanni kuhu vett valada.. nii, et ilmselt sellepärast oli koogi välimus ebaühtlane. Aga maitselt oli super. Ainult glasuuri tuli palju. :D
siirikirikal 25.jaan 2009 13:15
jah, Nigella originaalretseptis on öeldud, et peab üleöö külmkapis seisma. http://www.foodne-
twork.com/food/cda/-
recipe_print/0,1946,-
FOOD_9936_35099_-
RECIPE-PRINT-FULL-
PAGE-
FORMATTER,00.html
12