Peotoidud  » Jõulud

Liidi ahjuliha

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: 100 rooga
Kerge serveerida, kuna ei vaja enam tükeldamist. Eriti maitsev tuleb, kui liha on pekiga läbi kasvanud, siis ei kuiva see ahjus ära.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Lõigata liha suurteks portsjoniteks küljemõõduga 10 cm. Määrida ahjuvormi põhi võiga ja laduda sinna lihatükid. Kuumutada ahi 200 kraadini ning panna selle alaossa liha küpsema. Keerata aeg-ajalt tükke, et need pruunistuksid igast küljest. Kui liha on pruun (umbes 20 minuti pärast), lisada maitseks soola-pipart ning puistata peale viilutatud küüslauk ja sektoriteks lõigatud sibul. Kallata vormi pool klaasi kuuma vett, panna kaas peale ja hautada 180 kraadi juures veel 30-40 minutit ehk kuni liha on küps. Jälgida, et tükid ei muutuks liiga kuivaks, siis on need üleküpsenud ega ole enam nii maitsvad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
karmen 25.dets 2012 19:33
mina teen ahjuliha nii ; pikin küüslauku liha sisse , hõõrudes liha eelnevalt soola ja natukese meega. Lisan 200 vett ja paar sibulat ahjuplaadile . Et liha ei kuivaks, kata plaadi pealt fooliumiga, küpsetusaeg - 1,5-2 tundi. Et liha saaks kena sti pruuniks, eemaldan fooliumi, vajadusel lisan vett. A hju temperatuur 200 kraadi. Liha tuleb maitsev,pehme.
Kairi 24.dets 2012 15:37
meie valisime selle endale jõululauale
wqeeqwewrew 24.dets 2011 13:33
:P:S:P:T:O:O:Y:N:A;)-
:(:):):)
Regina00 23.mai 2011 14:09
Selle õpetuse järgi tehtud liha jäi nätske. Liha peaks vist natukene kauem ahjus olema. Teinekord proovin uuesti ja hoian ahjus kindlasti kauem ning maitseaineid panen ka rohkem.
1