Peotoidud  » Jõulud

Pühadelammas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
lambakintsu küpsetamine on lihtne ja tulemus on suurepärane.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
puhastada liha liigsest rasvast ja torka fileerimisnoaga liha sisse avad, kuhu pane küüslauguküüned ja rosmariinioksad ( rosmariin on torgatud risti läbi liha)
purusta blenderis koriander ja sibul, lisa õli, sidrunimahl ja maitseained.
kata kints maitseseguga ja pane praekotti 1-2 ööpäevaks marineerima. (soovi korral võite samas kotis liha ka ahjus küpsetada)
võta liha kotist ja pane kõrge äärega ahjuvormi ja vala sinna pool liitrit vett või veini
küpseta 175C 1,5-2 tundi, vahetevahel leemega kastes. Liha on siis küps, kui on luu küljest lahti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 16.nov 2012 09:26
klt: lammas ja rosmariin koos annavad paremaid maitseid punase veiniga hautamisel. Mida aeglasemalt ja madalamal temperatuuril, seda parem.
klt 15.nov 2012 14:43
Vein peaks olema valge v punane?
Jutsukene 13.jaan 2012 11:19
Väga maitsev! Olen proovinud erinevaid retsepte, hetkel see minu lemmik. Rosmariini ja küüslauku panin isegi rohkem, väga hea tugev maitsev jäi nii lihale kui kastmele. Küpsetasin punases veinis.
1