Peotoidud  » Jõulud

Värskendav sidruni-beseekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Hõrgud kodused koogid
See beseekook on tõeliselt värskendav. Värskuse annavad beseele lisatud sidrun ja täidisessse pandud jogurt. Suve lõpupoole võib koogi vahele panna ka mustikaid.
Kogus: 12 portsjonit
1. Vahusta munavalged soolaga puhtas ja kuivas kausis. Lisa vähehaaval suhkur, samal ajal vahusta kogu aeg. Klopi vaht tugevaks, lisa maisitärklis ja riivitud sidrunikoor. Pigista hulka sidrunimahl.
2. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja joonista neile kokku neli ringi. Tõsta beseesegu ringidesse.
Küpseta pöördõhuga ahjus 150 kraadi juures 5 minutit ja keera temperatuur 100 kraadi peale. Küpseta sel temperatuuril umbes tund aega. Keera ahi välja ja jäta beseed järelsoojusse. Kui sul pole pöördõhuga ahju, siis valmista beseepõhjad kahes jaos ja tõsta ahju temperatuuri 20 kraadi võrra.
3. Vahusta vahukoor, sega hulka jogurt. Magusta segu suhkruga ja lisa hulka riivitud valge šokolaad.
4. Valmista kook. Määri täidis beseepõhjadele ja lao üksteise peale.
5. Purusta kaunistamiseks mõeldud maiustused. Loputa tähtvili üle ja kuivata ning lõika sellest viile koogi kaunistamiseks.

Kogustest valmib 12-16 tk.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nime ei ole kahju 12.juuli 2011 20:20
väga hea:! :D:A
siirikirikal 09.mai 2011 09:39
Kui besee on vahustatud tugevaks vahuks ja see on piisavalt kuivaks küpsenud, peaks besee paberi küljest üsna kergelt lahti tulema. Olen tavaliselt besee ümber keeranud ja paberi lihtsalt põhjalt lahti tõmmanud.
metsaline 06.mai 2011 11:59
mulle iseenesest maitseb väga besee kuid sattusin probleemi ette. kui olin besee pannud ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberiga ahju ja besee oli küps ,siis tekkis probleem selle massi paberi küljest kättesaamisega.õn-
neks ei olnud mul kreem valmis ,sest besee tuli tükkide kaupa paberist eemaldada.kes aitaks, milles viga või nipp.
1