Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadine mandlikook vaarikatega

Keskmine hinne: 4.29 Autor: Eva Palu
See mandlitega vürtsitatud kook on maiustamiseks parim järgmisel päeval, sest siis jõuab koogipõhi piisavalt mahlaseks imbuda. Kui soovid, et kook oleks välimuselt veelgi auväärsem, valmista ühe koogipõhja asemel kaks ja saad tulemuseks kõrge kaunitari. Värskete vaarikate puudumisel teevad oma töö kenasti ära külmutatud marjad.
Koogipõhi:
Vahusta või ja lisa osade kaupa suhkur. Lisa ükshaaval munad ja hõõru tainas ühtlaseks massiks. Kõige lõpus lisa mandli- ja nisujahu. Kalla lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 45 minutit, kuniks kook pealt pruunikas. Jahuta, lõika keskelt pooleks ja määri kihtide vahele hapukat moosi.

Šokolaadiglasuur:
Lase võil toatemperatuurini soojeneda. Haki šokolaad. Kuumuta koor ja suhkur kuni keemiseni ja vala segu šokolaadile. Sega, kuni šokolaad on sulanud, lisa või ja sega seegi massi sisse. Enne koogile määrimist lase glasuuril mõned tunnid toatemperatuuril taheneda

Kaunistuseks:
Määri jahtunud kook šokolaadiglasuuriga, puista üle mandlitega ja kaunista vahetult enne serveerimist vaarikatega.
Mandlijahu saamiseks on kõige lihtsam moodus mandlilaastud kohviveskis peeneks jahvatada. Teine viis on terved mandlid esmalt koorida (neid eelnevalt kuumas vees leotades) ja siis peenestades.

 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
TiQu 10.mai 2009 22:11
moosi vahele ei pannud, hästi õhuke oli ja koos glasuuriga meenutas küpsist natuke :D aga tegelikult hea, väga magus ka, palju korraga ei saa süüa.
dyana27 22.märts 2009 20:23
on vist isu äratav ,kuidas kook oli!
1