Peotoidud  » Jõulud

Kirsi-sidrunikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Hapukas sidruni-kirsikook on meeltmööda igale maiasmokale.
Valmistusaeg: üle 60 min

VALMISTUSAEG: 20 MINUTIT + 50 MINUTIT AHJUS

Kogus: 8 portsjonit
Eemalda kirssidelt kivid. Kui kasutad külmutatud vilju, sulata need enne; kompotikirsid nõruta. Haki või jahuga segamini. Lisa suhkur ja sool ning sega ühtlaseks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäiva võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200° juures 15–20 minutit.
Sega katteks hapukoor, suhkur, lahtiklopitud munad ja sidrunimahl, laota eelküpsetatud põhjale. Jaga koogile ka kirsid ning küpseta 180° juures 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mm 20.jaan 2011 12:11
Unustasin taigna kogemata ahju 15-20 minuti asemel 30 minutiks, enne kui täidise peale panin:) Siis küpsetasin koos täidisega veel nõutud 30 minutit, ikkagi tuli väga hea, ei läinud kõrbema ega miskit.
Oska 14.juuli 2009 17:52
Maitsev kook. Selline hapukalt magus. Teeks ainult tainast veidi rohkem. Natuke jäid servad väikesteks.
lallukas 24.apr 2009 14:13
Täitsa hea kook! Teen teine kordki. Söömiseks peab küll jahtuma, sest muidu on liiga vedel ja laguneb tõstmisel laiali.
kypsetaja MILVI 19.märts 2009 09:11
Kuna kypsetan palju siis on toidutare lisa retseptides väga palju huvitavat mida saan katsetada .Siiani on ka köik önnestunud.Olgugi, et valik väga mitmekylgne ja rikkalik leian alati mida proovida ja katsetada.Edu teile:D
NurrMarta 06.märts 2009 20:15
Täitsa lõbus on vahel leida, et Tare retseptivaramu on nii suureks paisunud, et raske on meeles pidada, mis seal juba olemas on :) Sama retsept on olemas kirsi-sidrunipiruka nime all: http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=5615
1