Peotoidud  » Jõulud

Vilma kohupiima-vaarikakook

Keskmine hinne: 4.48 Allikas: Vilma Autor: Jana Öebius
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel tordipulber, jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. Näpi juurde tükeldatud külm või ja sega purutaoliseks taignaks. Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur. Pudista 2/3 tainapurust ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vala peale kohupiimatäidis. Kata vaarikatega. Pudista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 200 C juures 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.
Vihje: Vaarikate asemel võid proovida ka kirsse.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sjhd 20.okt 2011 17:46
Kindlasti ei tohiks niipalju võid panna kuna vilmas see juba sees
siirikirikal 15.sept 2011 16:13
Triin: külmutatud vaarikad on koogis ülessulanutest paremad, viimased kipuvad ühtseks massiks kokku vajuvama. Tärklis aitaks kindlasti kaasa ka krõpsuma pealispuru moodustamisele, mis muidu liigset mahla ka endasse tõmbaks.
Triin 15.sept 2011 14:54
Kas külmutatud vaarikad tuleb ennem täiesti üles sulatada? Kas lisate külutatud maradele ka tärklist, et sisse ei vajuks ja väga vesiseks ei jää?
Annika 10.märts 2011 17:46
muideks väga hea tuleb kui lisada piparkoogi pulbrit nats muffini pulbrile.(odavam)kui juubeli.kuna kohupiima oli ainult 250.gr, siis lisasin 2p,, kaste banaanile,, (McCormick)seal sees tärklis,muidu täesti vedel.kypseb paksuks.kõik muu retsepti järgi. paki kohupiima teeb pehmemaks kui mikserdad saumiksriga kogu katte segamini.lisasin rosinaid ja õuna tykke.väga maitsev tuli!
Sunrise 12.veeb 2011 20:17
Tegin suhteliselt suvaliste kogustega ja tulemus ikka väga nämma :) Kohupiimapastat ca 600g vast, 2 muna (rohkem ei olnud) ja maasikad. Suhkrut panin vast 1-2spl, rohkem Juubeliga küll ei ole mõtet, liig magus saab.
arxitibi 12.jaan 2011 20:44
Tegin poole kogusega ja panin mustikaid ja vaarikaid pooleks. Tuli väga maitsev.
Mupsik 13.dets 2010 10:37
See versioon on palju maitsvam http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=2489
NurrMarta 16.veeb 2010 19:38
memmeke - kohupiim ei võrdu kohupiimapastaga :) pasta on oluliselt vedelam ja võib tõesti tooreks jääda. Sel hujul peaks küpsetama veidi vaiksemal kuumusel ja pikemalt.
memmeke 16.veeb 2010 16:57
Ausalt minu meelest on sisu liiga vedel,tegin ka kohupiimapastaga enne jõuab kook pealt ära kõrbeda kui sisu küpseb.Ma ei oska arvata milles viga,rohkem ma küll ei tee seda
katrin 14.veeb 2010 11:27
See on väga hea retsept ja väga hea kook tuleg ka :D
nipihiir 31.juuli 2009 11:10
Riina, usun, et on küll mõeldud seda tavalist suurt ahjuplaati, sest kogused on sellised suured.
Riina28 30.juuli 2009 20:16
Tobe küsimus, aga kas ahjupanni all on mõeldud tavalist ahjuplaati?
Ave 28.juuli 2009 23:47
Kas kohupiima veits palju ei ole? Me tegime ja alt hakkab kõrbema enne, kui pealt sai valmis.. Muidu tuli maitsev, aga põhi läks natuke untsu
NurrMarta 12.juuni 2009 11:01
monique - mina olen seda kooki teinud sellest, mis parasjagu olemas on :) Ka lihtsalt rabarberiga, mis tuleb väga väikesteks kuubikuteks või õhukesteks viilakateks lõigata, muidu ei küpse ära. Aga olen teinud ka õunad pluss pohlad/mustsõstrad.
monique 11.juuni 2009 23:27
Huvitav, kui seda kooki proovida rabarberi ja maasikaga ? Kas tuleb ka hea ?
määänu 29.mai 2009 15:30
Tõsiselt supper ja kiire kook :P
Tups 10.mai 2009 10:51
Super hea ! Tegime siis poole kogusega väheke väiksema. 2 muna , 500g kohupiima ( vanilli maitseline ja paki oma ) , ühesõnaga kõik jagasime pooleks , ainult purutaigent tegime väheke rohkem. Küpses umbes 25 min ja ülimalt hea :D Tegime mustikate ja vaaarikatega. kõigi lemmik :D
NurrMarta 13.apr 2009 15:12
Mina teen vormis pool kogust ja kasutan selleks ühe 400g kohupiimakreemitoru ja 250g paki hapukoort. Lisaks 2 muna. Mis tähendab, et nõustun eelkirjutajaga kohupiimakreemi kasutamise eelistamises ja selles, et 4 muna on sobiv kogus :)
kiqpiq 13.apr 2009 13:34
Meie selle koogi puhul ei kasuta mitte kohupiima vaid kohupiimakreemi ja maksimum 4 muna. Kohupiim teeb selle liiga kuivaks ja munad liiga kõvaks. Kohupiimakreem jääb aga mõnusalt kreemjas ja külmast peast on see niiiiii super maitsev ;)
Hanna 07.apr 2009 16:00
Me teeme seda kodus väga tihti. Alguses õuntega, aga nüüd teeme vaarikatega enamasti. Väga hea ja kiire!
1