Peotoidud  » Jõulud

Keefiritainaga lihtne rabarberikook

Keskmine hinne: 3.3 Allikas: 100 rooga
Lihtsa keefiritainaga valmistatud plaadikook on tervislik, mahlane ja maitsev. Mida rohkem rabarbereid koogile lisad, seda maitsvam see tuleb. Rabarberid vajuvad ahjus küpsedes koogi sisse.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbri ja söögisoodaga segatud nisujahu. Lisa õli ja keefir, sega ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile. Puista peale rohkelt tükeldatud rabarbereid, raputa üle suhkru ja kaneeliga (kogus vali vastavalt sellele, kui palju rabarbereid panid).
Küpseta 175° juures 40 minutit või kuni kook on küps. Täpsem aeg sõltub sellest, kui suurt ahjuplaati kasutad. Lõika jahtunult ruutudeks.
Kogustest valmib 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
saga10 03.juuni 2013 21:40
maitsev
Kiq 26.mai 2013 22:04
Esimene kook mis hästi välja kukkus :P
VägaMaitsev 31.mai 2012 15:45
Väga maitsev ja kena kook!
marike 29.mai 2012 16:39
JUST TULI AHJUST VÄLJA KÜLAKOSTIKS MÕELDUD AGA PEAN IKKA ENNEM NAPSAMA .IMEHEA KOOK TÄPSELT ODAV JA KIIRE ÜKSKÕIK KUIDAS KÜPSETAD. EI SAA ARU KUIDAS MÕNEL EI ÕNNESTU. :D
S. 14.mai 2012 00:20
Palju rabarbereid ja on imehea kook :)
mari-liis M 09.mai 2012 20:06
tegin retsepti järgi aga lisasin peale hiljem munavalgekatte, väga hea tuli:D
sannan 28.veeb 2012 14:01
Panin rabarbereid ja punaseis sõstraid peale, topelt kogus suure plaadi peale. Täitsa normaalne kook tuli argipäevaks tee kõrvale.
Inni 11.okt 2010 14:30
Tegin õunte, täistera jahu ning hapukoore ja keefiriga pooleks. Peale purukate, vääga hea soojalt piimaga!
EgoPrintsess 06.aug 2010 11:41
Väga hea ja lihtne kook, arusaamatu, kuidas on võimalik seda valesti/mittemaits-
vaks teha:S Teen seda tihti, rabarberitega, õuntega ja olen isegi nii teinud, et poolele taignale lisan kakaod ja siis teen kirjut kooki, ikka super maitsev ja mahlane :Y
@Kaido 01.aug 2010 10:37
Kaido lisas 05.juuni 2010 20:29 (anonüümne, 90.191.11...) Mulle on kogu aeg valmistanud segadust, kas küpsetustemperatuuri ja aegade juures eeldatakse ventilaatoriga või ventilaatorita küpsetamist. Olen tavaliselt küpsetanud ventilaatorita, aga alati tuleb küpsetada oluliselt kauem kirjeldatust. Kas keegi oskab kommenteerida? ---
------------------
------------
Retseptides on tavaliselt mõeldud ventilaatorita küpsetusre?iimi. Kui ventilaatorit kasutad, siis võta mingid 15-25 kraadi temperatuuri madalamaks (oleneb su ahjust: eks igaüks tunneb oma ahju ise kõige paremini, näiteks mina panen ahju 20-25 kraadi madalama peale ventika puhul). Kui näiteks retsept ütleb, et küpseta 200 kraadi juures 1 tund, siis ventikare?iimi puhul sina paned 175-185 kraadi peale ahju. Siis jääb ka küpsetusaeg tavaliselt samaks, nagu retseptis on öeldud.
t2msk 04.juuli 2010 00:44
Mõttetu kook. Sooda maitse käis üle.
mann 21.juuni 2010 20:44
mu emme teeb seda täna:D
Jenny 16.juuni 2010 19:58
Õli kogust vähendasin ainult :)
Jenny 16.juuni 2010 19:56
Täna küpsetasin kolmas kord ja panin seekord topelt kogused ja hapukoorega sai tehtud. Kõik kiidavad! Hea kook!
Silja23 14.juuni 2010 14:55
Mulle maitses. Hea, lihtne ja odav:)
Kaido 05.juuni 2010 20:29
Mulle on kogu aeg valmistanud segadust, kas küpsetustemperatuuri ja aegade juures eeldatakse ventilaatoriga või ventilaatorita küpsetamist. Olen tavaliselt küpsetanud ventilaatorita, aga alati tuleb küpsetada oluliselt kauem kirjeldatust. Kas keegi oskab kommenteerida?
Diana 05.juuni 2010 19:46
Väga maitsev kook. Olen korduvalt teinud. Ma lisan veel rasvata kohupiima 1 paki ja sooda asemel olen pannud vaid küpsetuspulbrit ja vaniljesuhkrut. Õli asemel küpsetusmargariini. Lisaks panin ükskord päevalilleseemneid, et oleks koogi sees mingi üllatus. Viimane kord panin kirsse kaa. Väga maitsev kook aga kindlasti peab paks põhi olema, muidu ei ole nii hea.
neiu 02.juuni 2010 19:34
Meil on kook ahjus. Mind ajas aga veidi segadusse retseptis näidatud koogi pilt ja reaalsus. Tahaks ikka seda pilti näha, mis lõpuks välja tuleb.... :/
bahjiggity 01.juuni 2010 20:55
Olen nõus nende väheste eelkõnelejatega, kelle meelest kook ei ole midagi erilist. Suhteliselt igav ja tavaline, kuigi lisasin "tuunimise mõttes" ka maasikaid. Minu meelest saab suhteliselt samasuguse tulemuse ka poe pakipulbri ja vee segule rabarbereid lisades ja mässamist on veel kordades vähem. Ära ilmselt süüakse, aga uuesti kindlasti ei tee. Rabarberist saab ka oluliselt paremaid kooke teha.
Linda 01.juuni 2010 17:34
Väga hea kook. Vahustasin munavalge ja munakollase eraldi. Munavalge vahu lisasin tainale kõige viimasena.
M. 30.mai 2010 11:17
..tänu sellele ei tulnudki vist koogis midagi head :( Isegi lihtsat kooki ei oska vist teha.
Atsinna 30.mai 2010 09:19
Kui jutt on vahustamisest, siis ikka korralikuks vahuks tuleks vahustada. Natuke vahustamine on kloppimine või lihtsalt segamine.
M. 29.mai 2010 21:22
Kas muna ja suhkur tuli kõvaks vahustada ?:R Ma vahustasin vaid natukene.. Kook hetkel ahjus, eks siis ole näha, mis välja tuleb.:)
soolaja 28.mai 2010 10:07
milleks panna soodat, kui on küpsetuspulber?
Nella 26.mai 2010 10:34
Mõttetu kook! Kahju raisatud ajast ja toiduainetest. Süüa kannatas, vastik ei olnud aga pere vaatas küsivate pilkudega mulle laua taga otsa.
123