Peotoidud  » Jõulud

Toorjuustukook kondenspiimaga

Keskmine hinne: 3.59 Autor: Eva Palu
See on tõeliselt mõnus kreemine toorjuustukook. Parima tulemuse saad kasutades Philadelphia täisrasvast toorjuustu, aga kui eelistad eestimaist, sobivad väga hästi ka Farmi uued toorjuustud. Kasutasin 20-cm läbimõõduga küpsetusvormi. Kui kasutad suuremat vormi, küpseb kook 10-15 min kiiremini, aga ei tule nii kõrge.
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna.
Kaunista serveerimiseks maasikaid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kateriin 02.sept 2016 14:00
Maitseb tõesti kõige paremini järgmisel hommikul. Tõesti väga hea, proovige erinevate küpsistega (šokolaadi Selga, tavaline Selga, Digestive jne). Lemmik!
Melit 29.aug 2016 18:17
Lamp kook, tahtsin kohe peale tööd süüa seda, aga selle valmimis aeg on max pikk. Mõelge parem retsept pls..
Laura 30.sept 2015 15:52
Väga maitsev kook :). Olen kooki teinud Digestive küpsistega ja lisan tavaliselt põhja peale banaani viilud ja koogi peale vaarikaid kaneeli ja suhkruga. Vaarikad lisavad mõnusa hapuka maitse :)
Masterchef 14.juuli 2015 12:36
Tõesti väga hea kook!! Teen kindlasti veel!
Riin 17.mai 2015 21:40
Et kook saaks veel magusam ja kreemisem, panen juurde ühe topsi Saaremaa vanilje kohupiima kreemi. Maitseb supper hästi ja on perekonna ning sõprade lemmik :)
Mati 02.nov 2014 08:48
+ 2 muna ja 100 gr suhkrut.
Mati 02.nov 2014 08:45
Põhja võib teha ka 150 gr võid + 300 gr kiirkaerahelbeid.
Brit 26.dets 2013 00:40
Tegin ja jäin väga rahule!
Piret 04.märts 2013 16:08
Mina tegin põhja tervest pakist pruunidest küpsistest ja 80g võist. Ja katteks ostsin 2 karpi tavalist Philadelphia toorjuustu ja 1 karbi Milka šokolaadiga toorjuustu. Lihtsalt suurepärane sai, imemaitsev!
Kaja 23.veeb 2013 17:14
Tegin ka seda kooki, kreemine ja mõnus :)
Erle 19.veeb 2013 11:25
Ülimaitsev kook,olen korduvalt teinud:)
martin 04.veeb 2013 20:50
Mina panen ühe suure Farmi toorjuustu (400 g), suure kondenspiima (500 g) ja umbes 250g hapukoort. Tulemus jääb mõnusalt sametine ja mitte liiga magus See kattis ilusti põhja ära, isegi veidikene vähem oleks olnud ok. Koogi sisusse ostsin kondenspiima, mis on pehmes kilepakis, see on veidi vähem kui purgis (u.60g vähem vist). Ja toorjuustu kasutasin Farmi klassikalist, ostsin kolm karpi, mis on ka kokku veidi vähem kui 600g. Selle puudujäägi korvamiseks lisasin segusse hapukoort u 50-70 g. Küpsetasin koos veenõuga ja tund aega. Seisis üleöö jahedas ruumis. Serveerisin koos kastmega, mille tegin külmutatud vaarikatest. Tõesti oli supermaitsev. Ei tulnud ka liiga magus, võib-olla seetõttu, et oli veidi vähem kondenspiima mul. Igatahes väga soovitan, lisaks kõigele muule on nii lihtne teha! P.S. Mina mikserdasin ka munad ühekaupa segusse sisse (mitte lihtsalt ei seganud). .väga lihtne kook ja väga maitsev tahaks valmistada midagi maitsvamat.tegeli-
kult oli see kook ka väga maitsev kuid tooteid pidi väga vähe ostma.mu vanemate lemmik kook ongi kondens piima kook.ma antsin kõigile ja nad ütlesid et se on väga maitsev ja hea tahaksi veel midagi nii maitsvat.isegi mu väike vend ütles et ta tahab veel seda kooki.Selga ?okolaadiküpsistest ja minu meelest lisas see koogile väga mõnusa nüansi, samuti ka ilus vaadata tumedal põhjal. Kuna mul oli suurem vorm (26cm), siis panin u 80g võid ja peaaegu terve paki küpsiseid, seega proportsioon jäi ligikaudu sama. See kattis ilusti põhja ära, isegi veidikene vähem oleks olnud ok. Koogi sisusse ostsin kondenspiima, mis on pehmes kilepakis, see on veidi vähem kui purgis (u.60g vähem vist). Ja toorjuustu kasutasin Farmi klassikalist, ostsin kolm karpi, mis on ka kokku veidi vähem kui 600g. Selle puudujäägi korvamiseks lisasin segusse hapukoort u 50-70 g. Küpsetasin koos veenõuga ja tund aega. Seisis üleöö jahedas ruumis. Serveerisin koos kastmega, mille tegin külmutatud vaarikatest. Tõesti oli supermaitsev. Ei tulnud ka liiga magus, võib-olla seetõttu, et oli veidi vähem kondenspiima mul. Igatahes väga soovitan, lisaks kõigele muule on nii lihtne teha! P.S. Mina mikserdasin ka munad ühekaupa segusse sisse (mitte lihtsalt ei seganud).
yumi sumi 04.veeb 2013 20:38
päris maitsev kook
Martin 24.jaan 2013 23:29
Amatöörid! :D Ok ise teen mugavuse pärast seda kooki liivataigna põhjale. Siis soovitan proovida seda kooki teha kakao kondenspiimaga (Y). Ja viimati tegin kondenspiima puudumise tõttu valge šokolaadiga mille olin eelnevalt sulatanud ja juurde lisanud vahukoore. (200 inimesele) Ja olen teinud ka isetehtud kondenspiimaga (väga aega nõudev) Ja julgen väita et pool soojana on isegi kõige parema maitsega.
Mellu 26.nov 2012 22:43
Meie pere suur lemmik! Mina panen ühe suure Farmi toorjuustu (400 g), suure kondenspiima (500 g) ja umbes 250g hapukoort. Tulemus jääb mõnusalt sametine ja mitte liiga magus.
Damn 08.nov 2012 19:45
Katsetasin ära. Isuäratavad lõhnad & lihtne valmistada. Unustasin fooliumi peale panna ja kook läks pealt pruuniks. Kõige lemmikum kook just pole, aga kiideti palju & endale maitses ka. Mingit moosi peale ei pannud. Teinekordki. (:
muska79 03.nov 2012 09:49
Väga maitsev kook ja lihtne valmistada. Täpselt nagu "päris" toorjuustukoogid, mida restoranides pakutakse. Mina tegin pisikesed muudatused järgnevalt: põhja tegin siiski Selga ?okolaadiküpsistest ja minu meelest lisas see koogile väga mõnusa nüansi, samuti ka ilus vaadata tumedal põhjal. Kuna mul oli suurem vorm (26cm), siis panin u 80g võid ja peaaegu terve paki küpsiseid, seega proportsioon jäi ligikaudu sama. See kattis ilusti põhja ära, isegi veidikene vähem oleks olnud ok. Koogi sisusse ostsin kondenspiima, mis on pehmes kilepakis, see on veidi vähem kui purgis (u.60g vähem vist). Ja toorjuustu kasutasin Farmi klassikalist, ostsin kolm karpi, mis on ka kokku veidi vähem kui 600g. Selle puudujäägi korvamiseks lisasin segusse hapukoort u 50-70 g. Küpsetasin koos veenõuga ja tund aega. Seisis üleöö jahedas ruumis. Serveerisin koos kastmega, mille tegin külmutatud vaarikatest. Tõesti oli supermaitsev. Ei tulnud ka liiga magus, võib-olla seetõttu, et oli veidi vähem kondenspiima mul. Igatahes väga soovitan, lisaks kõigele muule on nii lihtne teha! P.S. Mina mikserdasin ka munad ühekaupa segusse sisse (mitte lihtsalt ei seganud).
kristi 14.okt 2012 22:57
Ei ole kunagi ise kooki valmistanudki ja nüüd valisin selle. Kuna mul on gaasiahi, siis olin veidi skeptiline, kuid kook tuli ikkagi väga väga hea. Söön maasika toormoosiga ja sobib imeliselt. Algul tundus toorjuustu segu väga magus, kuid küpsedes on maitsed väga head. Ja kook on praegu täiesti ahjusoe, aga siiski väga hea. Ootan huviga milline see veel hommikul on. Vägahea ! 5 punkti !
Liis 28.sept 2012 11:03
Tekkis küsimus, kas koogi põhja sobiksid ka mustikad, et kooki natuke huvitavamaks teha?:)
Rly 24.sept 2012 17:27
Esimest korda tegin toorjuustukooki. Ei ole vaimustunud. Maitsev, aga mitte midagi nii erilist. Maitses nagu kohupiimakook (aga koostisosade poolest kallim).
Kodukats 02.sept 2012 13:26
Lisaksin veel, et kasutasin Farmi küpsetamiseks mõeldud toorjuustu (400g), mis ei ole minu meelest soolane ja lisasin natuke vanilje suhkrut.
Kodukats 02.sept 2012 13:23
Tegin ka seda kooki, mina tegin 28cm vormile. Eelnevalt oli keegi siin sellele vastavad kogused märkinud ja need klappisid väga hästi. Siiski siit kommentaare lugedes asendasin pool toorjuustust rasvatu kohupiimapastaga ja lisasin lisaks natuke hapukoort. Kondenspiima panin ca 1,5 purki, kuid oleks vabalt võinud olla ka ainult üks purk. Küpsetasin koogi valmis üleeelmisel päeval. Kook maitses väga hästi, ei olnud üleliia rammus ega magus. Küsiti veel juurdegi. Koogi kõrvale pakkusin samuti maasikatoormoosi.
kaja 12.aug 2012 21:14
Tegin ka seda kooki ja tuli maitsev,panin ka 1 paki küpsiseid sest poolest on vähe.varsti küpsetan uuesti ,lihtne ja hea.:)
Erle 21.juuni 2012 17:40
Kook tuli tõepoolest ülihea! Kuna mul oli suurema põhjaga vorm, tegin põhja väheke paksema. Panin terve paki küpsist ja võid ka selle võrra rohkem:)
Maris 20.juuni 2012 10:34
Selline kook päris ei tulnud nagu pildil...tuli pealt pruun..kuigi panin veeanuma ahju. Kuid kook oli tõepoolest imehea!