Peotoidud  » Jõulud

Rabarberi-pisarakook

Keskmine hinne: 3.85 Allikas: 100 rooga
Imelihtne muretainapõhjaga rabarberikook, mille võid valmistada ka poest ostetud tainast. Jahtumisel tekivad munavalgekattele kaunid väikesed pisarad.
Kogus: 1 portsjon
Haki või, jahu ja suhkur ühtlaseks purutaoliseks tainaks.
Suru tainapalliks kokku ning pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks plaadiks (vastavalt oma küpsetusplaadi suurusele) ja tõsta tainarulli peal küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid suruda taina ka otse küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Koori ja puhasta rabarberid, lõika õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga. Vala rabarberitükid tainale ning küpseta 200° juures 25 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks läikivaks vahuks, määri eelküpsenud koogipõhjale. Küpseta veel 10 minutit, kuni helekollase värvuseni.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ma 09.juuni 2015 12:18
Lähtuvalt kommentaarideest panin taignasse u 0,75dl suhkrut ning lisasin 2 munakollast (põhi jäi ikka väga pude, pigem lusikaga söömise kook - järgmine kord paneksin kõik kattest üle jäävad munakollased; vb omab ka rolli, et kuna sõrmedega taigna vajutasin, siis ei pannud tainast vahepeal külmkappi). Kuna tegin plaadikoogi, siis tundus katet vähe ja lõpuks panin 550g rabarbrit ning selle koguse kohta 3sl suhkrut. Kommentaaridest ja plaadikoogi soovist tulenevalt panin munavalgekattesse 4 munavalget ja u 1,25dl suhkrut. Pisaraid tuli kahjuks üsna vähe, kuid kook ise oli hea (ei olnud liiga magus ega hapu).
Eva 29.juuni 2014 11:10
Mina asendasin küll või oliiviõliga, tuli väga väga maitsev põhi, samuti hoidis ilusti koos. Ainult, et kohused olid teised kui antud retseptis.
Siiri Kirikal 03.juuni 2014 09:22
Ei, siin ei saa võid õliga asendada.
küssa 01.juuni 2014 13:44
Kas keegi on selle koogi põhja teinud ka näiteks õliga. Mul kodus praegu võid ei ole ja mõtlen, et kas õliga tehes tuleb see normaalne???
mittepisarakook 21.jaan 2013 21:44
Kas seda 5dl jahu ainult 200g või kohta vähe pole? Tainas tuleb ju liiga kuiv,mitte ilus kollane nagu muretaigen olema peaks...Ise tegin A4 suuruses ahjuplaadi peal ja põhi tuli krõbe nagu küpsis. Munavalge kiht peaks ka ikka kõrgem olema. See jäi väga õhuke, üleliia magus ja kleebib hammaste külge. Kuigi olen kindel, et kõik kogused said täpselt retsepti järgi mõõdetud. Täiesti mittesöödav katsetus kahjuks.
mariseke 17 30.nov 2012 20:41
Väga hea kook, ülikerge teha ka.
Kerli 02.juuli 2012 11:54
Kas sellest kogusest saab plaaditäis kooki või 24 cm ümmarguse vormi suuruse koogi?
kaire 02.juuni 2012 17:49
Väga hea kook on,soovitan taignale lisada ühe muna juurde.
kaire 02.juuni 2012 17:49
Väga hea kook on,soovitan taignale lisada ühe muna juurde.
K. 23.mai 2012 23:58
Väga hea kook,olen kolm korda teinud ja kindlasti teen ka edaspidi veel.
Tiina 21.mai 2012 19:06
Ilma võita ei ole selle taigna tegemine võimalik, kuna ainuke siduv vahend on antud juhul või.
V. 20.juuni 2011 20:37
kas keegi on teinud ka nii, et ei lisanud taigna sisse võid?
kev 23.mai 2011 11:00
väga hea kook
Pirx 22.mai 2011 19:13
pisarad koogile tulevad kõige paremini kui suhkur on suure kristalliga ja munavalge tuleb ennem vahuks lasta ja siis lõpus alles lisada suhkur ja terve kook ongi pisaraid täis. Jõudu ja jaksu :A
Merka 28.dets 2010 22:49
Kui tahate, et muna läheks kiiremini vahtu siis lisage hästi vähe soola.
Merilin 06.nov 2010 17:06
mina tegin seda eelimine nädal ja tegin täna ka mõlemad korrad on väga väga maitsvad tulnud. SOOVITAN TÕESTI SEDA KA KÕIGILE TEISTELE !
MargotV 08.okt 2010 16:05
Väga hea kook
Kerlike123 29.juuni 2010 20:37
Nii hea, väga tihti teen seda :Y
ketu 28.juuni 2010 15:41
pisarad tekivad siis kui lisad vahustamise lõpus paar lusikatäit suhkrut, sest siis ei sula suhkur ära.Jämedama teraga suhkur on parem.
t2msk 26.juuni 2010 12:12
Väga maitsev kook
Grete 22.juuni 2010 21:55
Tegin ühe õhtu jooksul kaks kooki, mõlemad aga marjadega, mitte rabarberiga. Esimese koogi puhul pisaraid ei tulnud, vaid hoopis selline sädelus, teise puhul küll tekkisid aga küll.. Ei teagi, mis siis teise koogi puhul teisiti tegin.. Maitsma ei ole veel hakanud, kuid tean, et see on kindlasti suurepärane. Muide lisasin põhjale munakollased!;)
köögist 19.juuni 2010 17:01
ärge pange kooki jahtuma tuuletõmbuse kätte, siis kindlasti pisaraid ei tule.
hoochey 16.juuni 2010 15:00
tüli Ma ei tea, kustkohast Sa välja lugesid, et kooki kohe sööma hakkasin? Igatahes ei hakanud, kook jahtus ikka paar tundi vähemalt enne, kui sööma asusime ning oli täiesti jahtunud.
tüli 14.juuni 2010 08:05
Kas peale koogi jahtumist ka ei tulnud pisaraid. Minul igatahes tulevad koogile pisarad kui kook on täielikult jahtunud. Ja munavalge panen kuuma koogi peale, ei jahuta enne kooki maha. Kannatust, ära hakka kohe kooki sööma.
hoochey 14.juuni 2010 00:13
Olen nüüdseks 2 korda seda kooki teinud ja ei mingeid pisaraid :( Esimesel korral panin munavalgevahu kuumale koogile ja siis küpsema-ei tulnud pisaraid. Teisel katsel jahutasin koogi enne maha, kui munavalge peale panin, ikka ei mingeid pisaraid. Maitset see muidugi ei rikkunud-megahea kook on. Aga ikkagi tahaks neid pisaraid ka saada sinna lõpuks:D
123