Peotoidud  » Jõulud

Lihtne rabarberikook hapukoore-munakattega

Keskmine hinne: 2.95 Allikas: 100 rooga
Kevadisel ajal ei ole paremat küpsetist, kui see esimestest rabarberitest valmistatud hapukoore-munakattega kook. Ära rabarberite pealt kokku hoia, siis tuleb kook mahlane ja hea. Ahjuplaadil saad õhema koogi, ümmarguses vormis paksema – viimast küpseta mõned minutid kauem.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsetamiseks 30–40 minutit

Kogus: 1 portsjon
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm ahjuplaadile või võiga määritud 28 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (olenevalt ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
llina 25.mai 2016 17:55
võid on palju ja küpsetusaeg liiga pikk. mina tegin 150g võiga ja küpsetasin 25 minutit ning 26 cm vormis. palju parem
Rips 16.mai 2013 10:28
Väga mõnus kook! Rabarbrit tuleb kindlasti kuhjaga panna (no kaks kihti kindlasti), muidu jääb liiga sai. Mustsõstardega sobis meeldis mulle isegi rohkem, aitäh vihje eest ;) Võid võib julgelt panna poole vähem.
Upsii 29.dets 2012 11:15
Ka õuntega olen proovinud Ime hea kook :Y
sipsik08 08.juuni 2012 20:28
ei tea kas vanilje vedelik kolbab
sipsik08 08.juuni 2012 20:27
lahen poodi ja ostan ained ja hakkan tegema
Oops 07.juuni 2012 17:00
Issand ma olen täielik loll, ega ma ju katte jaoks mune ei vahustanud... siis imestan, et miks valmis ei saa.
Merli 05.juuni 2012 09:58
olin hooletu ja ei lugend kommentaare päris läbi - kõik kes armastavad õhema põhjaga kooke (nagu mina), tehke kindlasti see kook plaadil. Ümaras vormis tuli see liiga paks -mulle ei istu need 2cm põhjaga koogid. Maitse aga oli tõesti hea! Nii et edaspidi kindlasti plaadile!
Irene 01.juuni 2012 21:56
Väga hea kook, minu meespere pistis esimese päeva koogi kohe kinni. Paluti veel teha.Ja teine plaaditäis ka peaaegu otsas.
siirikirikal 30.mai 2012 12:46
Munade lahtikloppimisest ei piisa, kuigi vaht vajub hapukoorega segamisel veidi kokku, jääb kate tugeva munavahu puhul palju õhulisem.
tüli 30.mai 2012 11:46
retseptis on öeldud, et vahusta munad. Kas peab kõvaks vahuks tegema või piisab lahti kloppimisest. Andke nõu, kuidas olete teinud?
DjaJ 28.mai 2012 18:00
Rabarberit panin veidi rohkem (vbl isegi liiga palju) ja katet tegin ka kolmandiku võrra enam. Keele viib alla!
Kati 08.mai 2012 10:49
Imehea kook! Ainult katet tegin topeltkoguse, sest minu arust on selle koogi parim osa just kate. Kindlasti parim rabarberikook mida teinud ja söönud olen! :)
Kookike 18.nov 2011 18:58
Kook hea ja super.Olen proovind ka õuntega :Y
xd 15.okt 2011 15:41
Nii hea rabarberi kook.Minu lemmik!
Sirts 09.aug 2011 12:05
Maitseb suurepäraselt! Proovin nüüd teha punastesõstardega, vaatab kas maitseb sama hea! Mina ei pane mitte kunagi nii palju võid kui retsept ette näitab, vahest panen isegi poole vähem, ei tule nii rasvane!
Merilin 29.juuli 2011 09:39
Supper kook! Olen teinud nii rabarberite kui ka vaarikatega. Mõlemat moodi nämma :) Vaarikatega jäi kook magusam rabarberiga hapum. Soovitan kõigile. Ja ilmselgelt on selle koogi küpsetamine ime lihtne :)
jonnu 18.juuli 2011 17:13
Sai just võetud ahjust see kook välja. Põhi küll mul paks ei olnud, et oleks saand seda kuskile suruda. Muidu täitsa hea, eks ta nüüd jahtub ja õhtul saab õige maitse alles.
arxitibi 27.juuni 2011 11:29
"100 kooki 3" raamatus kannab nime lihtne rabarebrikook. Tegin mustsõstardega. Ütleksin, et pigem väga hea, kui imeline.
Veronika 22.juuni 2011 13:13
Mailile. Kasuta teist võid. Hea või on näiteks Talu või Eestimaisest piimast ja seal peal on mingi kollaste juustega t?ikk. Antud või maitse ei ole nii spetsiifiline ning ei too esile seda rasva maitset ning on vähem "võimsem" Kes eelnevalt küsis, kas hapukoor peaks olema 10 või 20 % siis olles proovinud mõlegama võin öelda, et sobivad imehästi mõlemad. Retsept on hea aga kasutan ise nõks rohkem jahu. Siis on ideaal minu jaoks!
Piret 19.juuni 2011 17:01
väga hea kook! mehe sünnipäeval mõni külaline küsis kohe neljandat tükki! hea oli, et tegin suure plaadi peal (1,5 kogust). :)
Maili 17.juuni 2011 15:06
Tegin ka. Põhi on häääääääästi rasvane. Ma ei taibanud lahtikäivasse koogivormi küpsetuspaberit panna ja ahjus hakkas kõik see või hoolega vahelt välja tilkuma. Aga maitselt väga hea.
Veronika 15.juuni 2011 21:22
Minu esimene proov antud retseptiga oli täna. Täiesti meeldiv ning üllatavalt kerge valmistada. Maitse keskmiselt hapukas ning nõus eelpool kirjutajaga, kes ütles, et enne lõikamist/söömist lasta jahtuda lagunemise tõttu. Tegin foto kah: http://albums.ra-
te.ee/1/8/0/180a10161295.jpg
maiasmokk 14.juuni 2011 23:24
:O lihtsalt supperhea kook!
impro 07.juuni 2011 11:44
.. ja ilma küpsetuspulbrita tuleb ka ok(üritan seda vältida kui vähegi võimalik)
impro 07.juuni 2011 11:42
Meie lemmik rabarberikoogi retsept juba aastaid. Mehele üldiselt rabarber hapukuse pärast ei istu aga seda kooki sööb:)