Peotoidud  » Jõulud

Maasikane kohupiimakook väikese rabarbriga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Magusalt maasikane sale kook, mille lisavad särtsu rabarbrid ja apelsinisukaad. Valmista kook võimalusel mitte-lahtikäivas koogivormis, sest siis püsib vedelavõitu kohupiimamass kenasti vormis.
Kogus: 1 portsjon
Sega jahu suhkruga ning lisa külmkapist võetud ja noaga väikesteks tükkideks lõigatud või. Haki noaga või jahu sisse. Lisa külm vesi. Nüüd sõtku tainas käte vahel ühtlaseks tainaks. Suru koogivormi põhja ja eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Haki rabarber ja maasikad. Sega kohupiim muna, suhkru ja apelsinisukaadiga.
Jaota rabarbri-maasika segu ühtlaselt eelküpsetatud koogipõhjale. Puista ühtlaselt üle tärklisega. Kalla peale kohupiimamass ja puista üle mandlilaastudega.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Raputa enne serveerimist peale vanillisuhkrut.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ketlin 05.juuni 2012 18:06
Ei olnud nii maitsev kui lootsin ha väha magus oli ka.
ann 11.aug 2011 13:06
Maitske täidist alati enne kui ahju panete!
kass68 18.aug 2009 21:06
nii hea tuli ja sukrut ka parasjagu :)
kass68 18.aug 2009 18:05
nii tegin koogi maasikate ja vaarikatega, lahja kohupiima ja hapukoorega vaatame mis saab :)
NurrMarta 02.juuli 2009 16:15
Ehk on autor kasutanud magusat kohupiima? 2sl suhkrut kogu selle koogitäidise peale on ilmselgelt vähe.
liisuu07 02.juuli 2009 15:04
Kook jäi suhteliselt hapu ja seega ei olnud kõige parem . :N
1