Peotoidud  » Jõulud

Mustika-mandlikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Rikkalikult mandleid sisaldav, väga mahlane, krõbeda piparkoogimaitselise põhjaga kook maitseb parim veidi jahtunult. Küpseta kas üks suurem kook või igale sööjale oma väiksed koogikesed nagu pildil.
Kogus: 8 portsjonit
Sega kausis omavahel jahu, sool, kaneel, nelk, mandlijahu ja suhkur. Näpi hulka pehme või ja muna. Sega ühtlaseks tainaks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
Rulli 2/3 tainast võitatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Kalla mustikad tainale. Sega hapukoor, suhkur ja munad ning kalla mustikatele. Kaunista kook ülejäänud tainast lõigatud peente ribadega, määri munaga
ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sirla 04.veeb 2012 12:27
Täielik lemmar! Taina kogus on siis paras kui väikseid koogikesi teha. Ühe suure jaoks on natukene liiga palju.
tammekad 15.okt 2010 12:04
aaaa.. lisaksin veel et küpsetusaeg oli minu ahju jaoks liiga lühike! tegin kooki külmutatud marjadest ning mulle tundus et 20 lisaminutit oli nagu rusikas silmaauku :D
tammekad 15.okt 2010 12:03
OI selle koogi põhi oli ülimaitsev! mõnusad mandlitükid krõbisesid niii lahedalt. Samas on seda taigent 28cm ahjuvormi jaoks liiga palju. Põhi jäi seega iiga paks. Murdsime äärtelt seda põhja ja sõime nagu küpsist :D Sisu aga ei olnud mdiagi erilist ning kahvatus täielikult põhja kõrvalt. Kasutaksin järgmine kord mõnda muud marja(näiteks kirssi) või mõnda muud täidist(kohupiima, toorjuustu vms)
birgit38 08.nov 2009 15:07
Tõepoolest! Super! soovitan soojalt! ja proovin ka edasipidi teistsuguseid täidiseid, kuigi see oli ka superhea!
:) 12.okt 2009 18:58
Väga hea kook on:), Mina olen ka teistsuguseid täidiseid sisse teinud, näiteks virsiku-kohupiima:). See koogipõhi on ülimaitsev(Y)
1