Peotoidud  » Jõulud

Sõstra-kohupiima plaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Pille Enden
Suur plaaditäis punaste sõstardega hapukat kohupiimakooki maitseb hästi nii samal päeval ahjusoojalt kui järgmisel päeval külmalt. Võid seda valmistada ka mustade või valgete sõstardega.
Valmistusaeg:

Valmistusaeg: 30 minutit + 1 tund ja 15 minutit ahjus

Kogus: 10 portsjonit
Mõõda kaussi põhja ained: jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sool, õli, kohupiim, muna ja suhkur. Sega käsitsi ühtlaseks tainaks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (nt 31 x 24 cm). Küpseta 175-kraadises ahjus 10–15 minutit.
Täidise tarvis vahusta toasoe või tavalise ja vanillsuhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad, samuti kohupiim, sidrunikoor ja -mahl. Laota segu eelküpsetatud põhjale.
Katte jaoks puhasta sõstrad, pese ja kuivata. Sega hapukoor munade, suhkru ja vanillipudingipulbriga, ühenda sõstardega ning laota koogile.
Küpseta 1 tund ja 15 minutit või kuni kook on küps. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Küpsetaja 17.juuli 2011 16:40
Appikene :D Sain viimasel hetkel aru, et mul on ju suur ahjuplaat 41*33,5 seega teen tainast topelt koguse, muidu ei ole kooki ollagi :)
Katrin 28.apr 2011 13:09
Tegin just seda kooki. Maitse on väga hea! Jätsin või välja. Marjadest kasutasin punaste sõstarde asemel mustsõstraid ja vaarikaid. Osa kohupiimast asendasin hapupiimaga, kuna lihtsalt kohupiima nii palju kodus ei olnud. Kiirkaerahelveste aemel kasutasin täisterakaerahel-
beid. Ühesõnaga välja tuleb see kook nii või naa väga hea :) Ja minul oli 15 eelküpsetamist 1tund 15 päris küpsetamist 175 kraadi juures täpselt paras aeg. Ainuke mure, et kogu seda kraami oli minu tavalise ahjuplaadi 36*36cm jaoks liiga palju ja natuke läks üle ääre juba enne ahju panemist. Aga maitse siiski hea ja teen seda ka edaspidi, ilmselt siis korrigeerin kogust või võtan sügavama vormi.
ukam 23.nov 2010 17:02
minul õnnestus küll väga hästi( hoolimata sellest, et suhteliselt kehv küpsetaja olen :D ) võtsin soovitusi kuulda ja jätsin täidisest või välja ja sõstarde koguse jagasin mustikatega pooleks ... jammi teinegi kord võib teha seda kooki :)
tüli 15.aug 2010 17:04
Hea kook! Täidisesse võid küll pole vaja panna. Tegin tavalisest pakikohupiimast. Minu perele maitses.
Birxu 01.aug 2010 22:32
Imeline kook, olen suur retsepti järgi ja tegin minuti pealt nii nagu resteptis ja välja tuli imeline, viimasel 2 nädalal teist korda juba:). Sõstraraamatus retseptis on märgitud, et kasutada teralist kohupiima võib olla pastaga võib jääda täidis vedel. See kord tuli eriliselt imehea kui käisn turul 13% Nõmmiku talu kohupiima ja hapukoort ostmas;)
wastedcorpse 30.juuli 2010 18:48
ma tegin põhja 10 min 175 kraadi juures nagu retseptis kirjasi aga oleks pidanud umb 5 min. tegema, sest et lõpuks kõrbesid küljed ära ja täidis jäi tooreks kergelt.
Maarja 18.apr 2010 17:49
Sööjad väga kiitsid ;) Mina lisasin täidise ja pistsin korraks ahju ja kui täidis oli nats tahenenud võtsin välja alles siis lisasin katte :Y. Ja kasutasin nii punaseid, valgeid kui ka musti sõstraid :)
Hea kook 01.apr 2010 20:17
Hinne ununes! 5-tärni vääriline kook.
merle 26.märts 2010 17:07
mis kõige hullem pool ahju kõrbes :( aga jah maitse ei muutunud. kook on hea.
tammekad 25.märts 2010 20:24
ära muretse.. mul vajus ka pool täidist ja katet segamini.. maitset ei rikkunud..
merle 20.märts 2010 15:54
;( minul vajus katte täidise sisse. panin just ahju ma ei kujta ette mis välja tuleb. Kas ei peaks täidist ennem küpsetama ja siis alles kate peale?
Hea kook 17.märts 2010 10:29
Väga hea koook! Retsepti järgi tehes tuli välja küll. Algul tahtsin väiksemasse vormi panna aga see tundus kuigadi pisike, siis panin suuremasse ning isegi see jäi nii, et kook oli ääreni :D. Sellest retseptist saab ühe väga korraliku koogi.
tammekad 10.veeb 2010 20:13
kook tuli ülihea... tegin retsepti järgi ja meile väga maitses. Panin rohkem sõstraid kui retseptis ja asendasin kiirkaerahelbed tavalistega... Kellele aga sidrun eriti ei maitse, siis soovitan sellle välja jätta või vähendada,,
väikeviidik 29.jaan 2010 09:17
Retseptis on öeldud, et küpsetada tuleb 1 tund ja 15 minutit, neil, kes lugesid välja ainult 15 minutit ja siis koogi ahjust välja võtsid, kook ilmselt untsu läkski. See 10-15 minutit, millest algul juttu on, käib ilmselt ainult põhja eelneva küpsetamise kohta.
Birgit 19.jaan 2010 13:55
Kas seda kooki kannatb teha ka külmutatud marjadest?
pilleke 06.sept 2009 12:09
olen ka seda korduvalt teinud ja superhea on... ka siis kui täpselt retsepti järgi teha. soovitan kahe käega!
kristi 29.aug 2009 16:44
Olen seda kooki juba 5 korda viimase kuu jooksul küpsetanud ja kohe hakkan uuesti. Kook on väga maitsev, kasutan musti ja punaseid sõstriad koos. Vanillipudingipulb-
rit pole maapoest saada, aga tundub, et ka ilma selleta on väga maitsev. Pealegi - vähem keemiat. Põhja tuleb siiski kauem kui 15 min küpsetada. Tõeline selle suve menuk!
vv 19.aug 2009 11:05
tegin naisele sünnipäevaks. olen üldse väga algaja küpsetaja. aga kook tuli väga hea. kohupiima oli vähem, seega täidisesse läks ca 300g kohupiima. samuti vanillipudingipulb-
rit polnud, panin vanilje kastme pulbrit.
okokok 17.aug 2009 01:42
Tegin täna ja väga hea tuli välja.Kuna kodus ei olnud kohupiima nii palju siis jäi põhjale see panematta ja kattele jagus ainult 200g.Kaerahelveste asemel panin mustika kiirkaerahelbe pudru.Küpses küll üle tunni aga seest oli täiesti valmis ja super hea.
emmeliine 12.aug 2009 14:19
kook jäi liiga rasvane, kuigi panin isegi pisut vähem võid. põhi oli väga imeliku maitsega. ja seest jäi täiesti vedel.. ühesõnaga päästa polnud enam midagi...:(
annit 12.aug 2009 13:12
Nii, proovisin ka järele. Ei läinud üldse untsu! Jätsin ainult või täidisest välja ning vanillipudingupulb-
rit kodus polnud...seega jäi see ka välja.
siirikirikal 11.aug 2009 10:21
Kui sa täpsustaksid, mis mõttes kook untsu läks, saaksime retsepti autorilt kommentaari küsida. Praegu on raske kommenteerida.
emmeliine 11.aug 2009 00:12
mind väga huvitab, kas keegi on selle retsepti järgi proovinud seda kooki teha ka? no tõesti, ma tegin täpselt retsepti järgi ja tulemus oli kohutav! küpsetan päris tihti, niiet pisut kogemust ka juba....teist korda elus pidin terve koogi ära viskama...:((((
1