Peotoidud  » Jõulud

Punasesõstra-beseekook

Keskmine hinne: 3.2 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Vaat see kook, millest võib jääda kohe päris tõsiselt sõltuvusse... See retsept jääb Sepamaa talu kööki arvatavasti paljudeks aastateks.
Kogus: 8 portsjonit
Sega kokku tainas. Sõtku, kuni kõik komponendid on ilusti segunenud. Määri koogivorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja torka põhi kahvliga auguliseks. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni taina pind hakkab pruunistuma. Võta vorm ahjust välja ning eemalda hõbepaber.
Sel ajal vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult suhkur. Vaht peab jääma suhteliselt kõva. Sega ettevaatlikult hulka sõstrad ja kalla segu vormi. Spaatliga on mugav anda pinnale veel isuäratav voolejoonelisus. Küpseta 150-kraadises ahjus 20-30 minutit (olenevalt ahjust). Besee pind peab olema kuldse ja beežika vahepeal.
Kui kook valmis, ära võta seda kohe ahjust välja. Tee ahju uks lahti ja jäta kook veel tunniks ahju jahtuma - nii ei vaju besee kokku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tiiu 06.aug 2013 20:51
mina panin 4 munakollast taignasse, järelejäänud 4 munavalget kloppisin vahule (mitte 7 nagu retseptis),siis lisasin suhkru ja küpsetasin veel tund aega, pealt jäi hea krõbe, seest just natuke vedelam - väga maitsev. Beseekuhi sai kõrge ka 4 munavalgega!!!
Zatine 08.aug 2012 23:14
Kasutasin vähem suhkrut ja rohkem marju ning beseekate oli ülimaitsev. Teen seda kooki kindlasti veel, aga ilma põhjata, sest pealmine kate oli lihtsalt liiga hea.
NAAJ 03.juuli 2012 19:00
Retsept oleks korrektsem, kui oleks kirjutatud, et tainas tuleb suruda vormi põhja ja äärtele ja äärte peale suruda fooliumiribad, et põhja küpsetamise ajal servad alla ei vajuks. Tegelikult, kui tainas on vedelam või siis rasvasem, siis minul ei ole ka foolium aidanud. Ikka vajub natukene alla.
J. 03.juuli 2012 13:49
Ma ei saa väga hästi sellest hõbepaberi asjast aru: 1) Mis on selle funktsioon? 2) Kas servade ääristamine tähendab seda, et hõbepaber katab tainaääred? Olen analoogseid kooke küpsetanud alati ilma mingisuguse hõbepaberita. Kas keegi saaks palun asja põhimõtet selgitada? Aitäh :) !
ann019 13.märts 2011 16:16
Tõeline nauding. Soovitan kindlasti proovida. Esimese küpsetasin 26 cm vormis, maitses hästi aga väljanägemine jäi soovida. Jahtudes vajus täidis põhja küljest lahti .Teise küpsetasin 24cm ja kõik oli super.
Heleri77 04.nov 2010 20:23
Tõenäoliselt peabki jääma seest pehme. Ma olen suur beseekookide fänn ja kõik, mida olen teinud, on pealt kuldsed ja seest pehmed.
Aino 21.juuli 2010 17:43
Milles oli minu viga? Minul jäi see munamass ainult pealt veidi krõbe, seest oli valge ja pehme. Mulle küll ei maitsenud, nagu sööks toorest muna. Kas see pidi nii olema. Küpsetasin 1h 100 kraadi juures. Ära ei vajunud.
rix 11.juuli 2010 21:24
mhm.. kätu sa ikka oskad superkooke teha... too teine kord ka aka poole :P:P
kätlin 11.juuli 2010 19:17
kahju, mul pole talleki mune, mul on ainult kotumunat ..
hihii 22.dets 2009 14:17
minu lemmik.
kaisu060 25.nov 2009 12:42
põhja puhul mul miksipärast servad üles ei jäänud, kui fooliumi eemaldasin olid ääred alla vajunud, arvan et äkki võis tainas mul liialt vedel olla ?! Aga punased sõstrad asendasin mustsõstardega, väga maitsev tuli, ning must sõstar andis koogile uhke sinise värvuse. Väga maitsev oli, laualt lausa haihtus :). Mina küpsetasin ka 100 kraadi juures natuke rohkem kui 1h, kuniks hakkas besee õrnalt pruuni värvust näitama. Pehme jääb ta vist igaljuhul, mitte selline nagu poes need beseenupukesed on, minul vähemalt jäi küll pehmem ja seisis väga uhkelt püsti ilma äärteta :). Maitses kõigile väga !
kii??Ö 12.sept 2009 14:12
ohh seda kooki on tehtud söögi ala ja söögi peale ,aga ikka on superhea
poco 10.sept 2009 11:36
Küpseta 1h 100C ahjus, siis jääb ilus ja kõva munavalge.
unetu 10.sept 2009 10:01
Kook on super! ma teen vist midagi valesti, mu bezee jääb kuidagi nätsa.
Dmitras 08.sept 2009 02:45
Imehea kook, ma lisan beseekattesse ka ohtralt õunu koos punase sõstraga.:D
kook 26.aug 2009 15:24
üliüliüliüliüiliüli-
üli suppper kook:)
liisu 20.aug 2009 10:58
see on super hea kook,sovitan kõigile
1