Peotoidud  » Jõulud

Õuna-plaadikook biskviitkattega

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: 100 rooga
Biskviittainaga õuna-plaadikook on klassika, mida mäletame juba vanaemade ajast. Kasuta hapukaid eestimaiseid õunu – need maitsevad kõige paremini. Jahtunult lõika ruutudeks.
Kogus: 10 portsjonit
Kuumuta ahi 200°-ni.
Vahusta toasoe või suhkruga, mikserda juurde toasoe muna. Lisa jahu ja sega ühtlaseks. Rulli tainas jahuga üleraputatud laual ½ cm paksuseks ja tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Koori ja puhasta õunad. Lõika õhukesteks viiludeks, laota tainale. Raputa peale suhkru-kaneelisegu. Küpseta ahjus 200° juures 20 minutit.
Vahepeal vahusta munakollased suhkruga. Sõelu juurde jahu ning tõsta õrnalt segamini. Nüüd vahusta munavalged tihedaks vahuks ja sega ettevaatlikult biskviittaina hulka. Laota poolküpsenud koogile ning küpseta veel 10 minutit või kuni biskviit on kaunilt helepruun. Soovi korral sõelu üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Inna 28.juuli 2013 16:55
Meie pere lemmik-õunakook, seega ikka teen vahete-vahel. Mina rullimisega vaeva ei näe, lükkan taigna käega plaadile laiali. Kui kipub kleepuma, käsi külma vette. Hetekl kook ahjus ja juba väljavõtmisjumekas. Vahvat küpsetamist kõigile!
Triin 12.jaan 2013 19:03
Kiidan retsepti, väga maitsev kook. Ma hakkasin seda tegema nii,m et ei lugenud läbi retsepti ja ebameeldiv üllatus oli mu jaoks, et peab rullima tainast aga asi oli seda väärt! :)
JAn 02.juuni 2012 21:36
täitsa hea ja lihtne kook :P
stella 04.sept 2010 19:16
Jube mõnus kook :)
kessu 04.apr 2010 21:06
teeme praegu,lõhn on vapustav:) kindlasti on ka tulemus super :)
lennuk 26.jaan 2010 19:31
;)v2ga hea tehke kõik seda kooki
Kristinsööb 23.sept 2009 17:33
Kõigile väga maitses. :Y
Jazzy 19.sept 2009 22:07
Väga maitsev tuli see kook ja suhteliselt lihtne seda valmistada ka! :)
teete 17.sept 2009 17:49
Väga hea kook on see, aga kate võiks paksem peal olla.
1