Peotoidud  » Jõulud

Karamellimaitseline pirnikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pirnikoogi teeb eriliselt hõrguks sidrunimaitseline muretainapõhi ja kreeka pähklitega purukate. Serveeri kooki pisut jahtunult koos külma vanillijäätise või -kastmega. Kiirustav perenaine võib koogipõhja valmistamiseks kasutada poest ostetud muretainast.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + karamellkastme valmistamiseks 20 minutit + küpsetamiseks 50 minutit

Kogus: 1 portsjon
Näpi koogipõhja ained tainaks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivorm põhja ja äärtele. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Täidise jaoks sega karamellkaste, munad, suhkur ja toorjuust. Lisa nisujahu ja maitseained. Seejärel sega hulka kooritud, puhastatud ja kuubikuteks lõigatud pirnid. Vala täidis põhjale ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Vähenda temperatuuri 175 kraadini ning küpseta veel 10 minutit. Samal ajal valmista kate: sulata või ning sega suhkruga, lisa jahu ja tükeldatud pähklid. Pudenda kate koogile ja küpseta veel 20 minutit.
Serveeri jahtunult.
Karamellkaste:
Sega koor pruuni ja valge suhkruga. Tõsta kastrul pliidile ning keeda madalal temperatuuril aeg-ajalt segades 10–15 minutit või kuni segu paksenemiseni. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega läbi. Lase jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Proovisin ära.. 24.märts 2012 08:01
Lisan ka siis omapoolse kommentaari. Ootused olid millegipärast suured aga jah, koogi põhi on tõeliselt kuiv ja tuim (vaatamata sellele, et lisasin ka suhkrut, vanillisuhkrut), sisu on okei, kate ei anna koogile midagi juurde. Rohkem seda kooki süüa ei sooviks.
Maris 10.apr 2011 10:14
Kook oli muidu väga hea.suhkrut ei olnud liiga palju ega ka liiga vähe,vaid täpselt piisavalt. Ainus,-
millega on tõesti ämbrisse astutud,on põhi.Ausalt öeldes oli see päris vastik - liiga kuiv,jahune ja soolane,kuigi panin tõesti ainult näpuotsatäie soola.Ma soovitaks põhjaga midagi ette võtta,et ta mahlasem ja magusam oleks.
Marx 31.märts 2011 14:31
meie perel igatahes suht lemmikkook, 3 aastane laps nõuab pidevalt nüüd pirnikooki :=== D
Marge 13.veeb 2011 19:02
väga maitsev kook ja lihtne valmistada !
pirnike 09.juuli 2010 15:40
rohkem sügisepoole teen selle koogi, siis kui oma pirnid tulevad pildilt tundub küll hea ja kindlasti proovin teha
Kad01ri 22.veeb 2010 20:13
Karamellikaste on lihtsalt superhea. Kook ise oli okei. Põhi mulle väga ei maitsenud. Ja muidu on hästi toitev ka.
Kad01ri 22.veeb 2010 20:13
Karamellikaste on lihtsalt superhea. Kook ise oli okei. Põhi mulle väga ei maitsenud. Ja muidu on hästi toitev ka.
ahhaa 07.okt 2009 16:21
Tegin koogi. Väga hea. Külmalt isegi parem. Rammus, korraga ei saa palju süüa. Ja see isetehtud karamellikaste pidi keele alla viima :P
kiqpiq 27.sept 2009 17:34
Ma ei arvagi, et 1,5 on 5 spl ;). Retseptis on 1,5 dl ja lisaks 5 spl, mis on karamellikastmes... kirjutasin pluss märgi nende kahe koguse vahele aga millegipärast ei näidanud seda minu eelmises postituses. Sellegipoolest arvan, et seda on ühe koogi jaoks vähe ;)
NurrMarta 23.sept 2009 16:56
kiqpiq - 1,5dl suhkrut ei ole 5 sl :) Supilusikas on 15ml ja 1,5dl on seega 10 supilusikatäit. Ja lisaks 1dl (ligi 7 sl) karamellikastet.
kiqpiq 23.sept 2009 16:02
Eks maised on erinevad aga no kuidas saab olla liiga magus kui terve koogi peale läheb 1,5 dl suhkrut 5spl ainult? Tegelikult võib see poest ostetud karamellikaste olla lihtsalt magusam kui ise tehtud. Kui ise teha, siis minu arvates jääb ikka suhkukogusest väheks ;)
marieh 22.sept 2009 12:54
´huvitav täna leidsin-ei tea kas olin eile liialt väsinud, et ei leidnud ulesse voi autor lisas:O proovin kindlasti-meil kolmapäeval aastapäev;)
marieh 21.sept 2009 17:09
palju neid pirne läheb-ei leia retseptist täpset kogust...:R
Nipi 20.sept 2009 17:48
Muidu vága maitsev kook, ainult et liiga magus. Tavaliselt panen poole váhem suhkrut kui retseptides kirjas, aga seekord otsustasin, eelnevale kommentaarile toetudes, et panen nii palju kui nóutud.
kiqpiq 19.sept 2009 17:29
Minu arvates oleks võinud palju, palju magusam olla. Selles osas täielik pettumus. Järgmine kord lisan suhkrut ka põhjale ja täidisele panen topelt. Karamellkaste, mille ise tegime, oli ainuke positiivne elamus.
sügisõun 15.sept 2009 12:44
Proovisin küpsetada ja tuli tõeliselt mega hea kook. Kasutasin tumeda ja pruuni suhkru asemel fariinsuhkrut ja oli ikkagi maitseelamus. Soovitan kõigile!
sügisõun 14.sept 2009 14:26
peaks kohe proovima, tundub maitsev
lycite 13.sept 2009 14:55
supper hea. ma polegi veel nii maitsvat kooki saanud:) igal juhul soovitan teha (Y)
ef 12.sept 2009 11:44
võin öelda et tegemist on väga rammusa koogiga!järgmine päev külmalt oli natuke maitsvam.
Hindaja 11.sept 2009 21:42
jube hea ja hõrk kook;):Y
1