Peotoidud  » Jõulud

Apelsinimaitseline õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Intensiivse apelsini-maitsega mahlane õunakook.
Kogus: 1 portsjon
1. Esmalt valmista muretainas. Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga ning enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa 1-2 spl külma vett. Sõtku tainaks ja pane külmkappi ootele.
2. Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad kuubikuteks, pane koos või, suhkru ja riivitud apelsinikoorega potti ja keeda 5 minutit, eemalda pliidilt ja jäta 15 minutiks hauduma.
3. Rulli tainas lahti ja pane lahtikäivasse, 22 cm läbimõõduga vormi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuniks koogipõhi pisut pruunistub.
4. Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja riivitud martsipan (martsipani saab paremini riivida kui see on eelnevalt külmikus seisnud) ning sega segi. Tõsta läbikuumutatud õunad eelküpsetatud põhjale ja kalla üle muna-hapukoore seguga. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuniks muna on hüübinud ja kook pealt kuldne.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 29.märts 2011 09:00
Või kogus sai ka kirja, 40 grammi. Aitäh tähelepanelikele!
Kollane kass 04.okt 2009 09:58
Apelsinikoor rikkus tegelikult kogu koogi ära. Apelsinikoore maitse oli nii intensiivne, et koogikattes martsipani ei olnud üldse tunda (ometi panin 50 g asemel 75 g). Järgmine kord tehes jätan apelsinikoore välja (äärmisel juhul asendan vähese sidrunikoorega), kattes kasutan ainult ühte muna ja rohkem hapukoort ning põhjale ei lisa vett vaid ühe väikese muna. Kook ise tuli mahlane ja kauni välimusega. Kui apelsinikoor välja jätta, saaks kook hindeks 4 , nüüd aga panen hindeks 3.
NurrMarta 17.sept 2009 14:20
See on nüüd juba teine retsept (esimene oli "preilide õunakook"), kus muretainast soovitatakse sõtkuda. Võib-olla on mul vananenud info ja töövõtted, aga vanasti hoiatati muretaina sõtkumise eest, mis selle sitkeks muudab. Mureduse tagab minimaalne töötlemine, tainas tuleks viimases faasis pigem lihtsalt palliks kokku suruda kui sõtkuda. Aga nagu öeldud - ega ma mingi proff ei ole, lihtsalt üleliia palju lugenud :)
Ruudike 15.sept 2009 09:55
täitsa mõnus apelsinine kook. maitses hästi nii soojalt vaniljejäätisega kui ka niisama järgmisel päeval külmalt
maias 14.sept 2009 11:41
ma arvan, et see on väga hea, peab ainult ise järele proovima:P
1