Peotoidud  » Jõulud

Lihtne põldmarjakook

Keskmine hinne: 3.68 Autor: Eva Palu
Põldmarjad on täitsa eestimaised marjad, ideaalsed nii koogi- kui moosimaterjalina. Alljärgnevalt üks lihtsasti valmistatav ja maitsev põldmarjakook.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Esmalt valmista muretainas. Mõõda vajaminev jahukogus ja sega suhkruga, lisa külmad võitükid. Haki noaga võitükke jahu sees nii väikeseks kui saad. Lisa muna, seejärel jääkülm vesi ja sõtku tainas kiirelt ühtlaseks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi.
2. Rulli 3 mm paksuseks, vooderda sellega koogipõhi ja -servad, torgi põhja sisse kahvliga augud ja küpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuniks koogipõhi on kuldkollane.
3. Vahusta munad suhkruga, lisa rõõsk koor (võid kasutada nii kohvikoort kui 38%-list vahukoort) ja jahu. Kata ahjusttulnud koogipõhi põldmarjadega ja kalla üle muna-koore seguga. Küpseta 30-40 minutit 175-kraadises ahjus kuniks täidis on hüübinud.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sau 05.märts 2014 10:15
Väga mõnus
Miya 17.veeb 2014 04:45
I read your ponsitg and was jealous
Neffi 08.nov 2010 20:16
mina olen hapukoore ja munasegu peale valanud, ka väga hea
piretta 30.aug 2010 13:10
muna on ikka taignasse vaja jah.
Käpik 21.juuli 2010 14:27
Väga maitsev ja lihtne valmistada. Lisasin marjade kastmele veel ka kohupiima :Y
Marisss 19.juuni 2010 19:07
Kas siis on vaja taignasse muna või mitte?
cleer 15.apr 2010 16:10
paistab et on hea :Y
Marie 26.märts 2010 15:03
Kas seda võiks mustikatega ka teha?
fttriin 01.märts 2010 14:24
Taina valmistamise kirjelduses on öeldud, et vaja läheb ka muna, kuid retseptis seda kirjas ei ole. Kes saab, parandagu viga!
KADG 08.okt 2009 16:41
LIHTNE
1