Peotoidud  » Jõulud

Vanaema Vilma õunakook

Keskmine hinne: 3.08 Allikas: 100 rooga
Seda lihtsat ja maitsvat kooki küpsetas Vilma sügisel ja talvel õuntega ning kevadel rabarberitega. Kõik sõid ja kiitsid. Mida rohkem katet panna, seda parem. Õunte peale võib valmistada ka purusegu või biskviittaina.
Kogus: 8 portsjonit
Sulatada rasvaine ja segada suhkruga. Lisada munad ja jahud ning segada ühtlaseks. Jagada tainas margariiniga määritud ahjuplaadile. Koorida ja tükeldada õunad, laduda kaunilt tainale ning puistata üle suhkru ja kaneeliga. Viimaks segada või, jahu ja suhkur käte vahel ühtlaseks puruks ning pudistada õunatükkidele. Küpsetada 200kraadises ahjus 15–20 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mann 26.sept 2012 13:39
Meie arust ka väga hea kook. Panin ka õunte alla kohupiima, kuna lugesin siit, et põhi veits kuiv aga see ei aidanud, järgmine kord panen kohupiima kohe taigna sisse. :) ja küpsetuseks minuarust ka ei piisa 15-20-st minutist.. meil küpses 30 minutit... aga jh.. kook on ikkagi jammiiii :)
Liis 07.sept 2012 15:01
Meie perele maitses väga see kook! Tainast sai küll väheke muudetud, sest kodus polnud pannkoogijahu, selle asemel panin vahvlipulbrit. Ja sutsu soola ka ikka! Puru ei viitsinud ka peale teha :) Põhi oli küll minu meelest liiga kuiv aga õunu oli palju ja maitses ikkagi ideaalselt!
LauraLa 20.aug 2012 22:40
Mina kasutan pannkoogijahu asemel 150-200g kohupiima ja kook on super:D
d2untz 09.okt 2011 18:53
Kahtlematta üks parimaid :P
annoona 19.sept 2011 15:36
ma olen seda kooki teinud juba eelmise aasta õunauputuse ajal ja sellest sai kohe meie pere lemmik.sel sügisel olen juba 3 korda teinud,aga algusest peale olen lisanud taignale piima niipalju,et taigen on hapukoore paksune.proovige järgi.saate väga mahlase ja koheva koogi.puru asemel olen kasutanud erinevaid katteid näiteks kookoshelbe katet.
aliciana 15.sept 2011 12:15
Täna tegin õunte puudumisel maasikatega... jube heaaa:))
matlek 12.sept 2011 20:43
Väga hea õunakook!
aliciana 03.sept 2011 12:08
Just tuli ahjust välja. Minu elu esimene õunakook. Lihtsalt super. Väga maitsev. Lähen toon poest külma piima ka ja siis maiustama:)
Mirjam 24.aug 2011 17:12
Ma tegin ka just seda kooki,ma küll ei sulatanud võid ega midagi kõik ühte potti ja segasin kätega ja peale panin õunu ja kohukesi pudistasin peale,õunad segasin kaneeli ja suhkruga ära. supper hea. Esimest korda tegin taina ise:D:O:Y:A
helenhh 17.märts 2011 09:44
to Mina: 200 g sulatatud võid ja 2 muna on piisavalt vedel, usu mind! Minul ei jää tainas kunagi liiga paks, ilusti saab segada lõpuni. to Madli: Mina panen suure ahjuplaadi kohta 5 suuremat jonagoldi, jääb imehea. Selle koogi puhul kehtib jah reegel, et rohkem on uhkem. :) Praegu jälle kook ahjus... :)
Madli. 30.sept 2010 10:03
Oii kui vahva. Kommentaaride järgi võttes peab seda kohe vist küpsetama hakkama. :) Aga väike küsimus, et kui suurt kogust on siis mõeldud ohtralt tükeldatud õunte all mõeldud... kas panen siis lihtsalt tunde järgi? :P
Liina 29.sept 2010 15:43
vääga hea kook :D mulle meeldib:) Ma tegin natuke teist moodi seda.Ma lisasin selle pankoogijahu asemel pool klaasi kaerahelbeid ja pool klaasi jahu. Väga maitsev tuli. :Y
maria 23.sept 2010 17:07
ma panin 5 muna ja jahu rohkem natuke- oli väga super
matriarh 21.sept 2010 08:41
Muidu hea, aga järgmine kord panen jahu vähem, et ei jääks nii kuiv. Võiks vast õunu rohkem või õunamoosi vms. mahlasust andvat kattele lisada.
Marianne 20.sept 2010 20:04
Mida on silmas peetud pannkoogijahu all? Kas ülepannikoogijahu või väikeste pannkookide jahu?
Mumm 08.sept 2010 18:31
Mul ka just ahjus küpsemas, aga taigna paksus tundus küll kahtlane. Ootan juba huviga, mis välja tuleb ;)
Õunakook 05.sept 2010 17:52
Super hea ! Sööks veel aga kahjuks kook sai otsa :( Muidu väga hea !
KokkaKool 01.sept 2010 14:19
:P Ootan Millal Kook Valmib !
veronika 30.aug 2010 13:05
ei maitsenud!
Anne 28.aug 2010 17:37
Suurepärane kook! Nii lihtne valmistada, kuid maitseb imehea! :)
Kairit99 20.aug 2010 10:33
Imehea kook, sellest saab mu lemmik õunakook. Panin kohupiimakihi ka veel õuntele alla ja lihtsalt sulas suus.
Liinuleenu88 17.juuli 2010 18:12
Täiesti oivaline kook :) Raseduse lõppu kulub täiesti ära :D ja see mõnus lõhn veel toas :P
mina 02.apr 2010 18:45
mis asja??? midagi vedelet polegi vaja panna? Nii paks tuli see tainas
Eneli 25.märts 2010 11:44
kas sa 200kaardis on valmis
Atsinna 24.veeb 2010 09:52
Kiks: seleta lähemalt, millest sa taigna tegemisel aru ei saa? Minu arust on kõik lahti räägitud. Ainult lisan, et see retsept pärineb raamatust "Vanaemade kokaraamat", sarjast "100 rooga."
12