Peotoidud  » Jõulud

Aprikoosid mandlilikööris

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Aromaatne ja hõrgutav, juba läbi klaasi äärmiselt isuäratavana tunduv kingitus.
Kogus: 1 portsjon
Aja vesi keema, lisa suhkur ja kaneelipulgake. Tõsta pliidilt, lisa liköör ning kalla segu klaaspurki pandud aprikooside peale. Lase toatemperatuuril mõned päevad maitsestuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kriipsik84 26.dets 2011 17:09
Maitsvaim jõulukink ning absoluutne hitt peolaual!
siirikirikal 14.dets 2011 14:22
Heimdala: Lia Virkus selgitab, et purgi maht võiks olla 400 - 500 ml, likööriks Amaretto, mis ongi konkreetne mandlikööri kaubamärk ja kaneelikoorega on nii, et osad hoidistajad võtavad selle enne purgi sulgemist välja, osad aga mitte. Söödava kingitusena ja mitte hoidisena on see mõeldud purgis ja jahedas säilitamiseks kõige enam paar kuud.
Heimdala 13.dets 2011 21:45
Kui suurt purki te kasutasite? Ja kas oskab keegi soovitada konkreetset likööri? Ja mis kaneelikoorest sai? :)
hdy 27.dets 2010 19:50
Kas jätsite kaneelikoore ka purki?
el 10.dets 2010 12:06
Võib vabalt ka teiste likööridega proovida, lihtsalt tuleb arvestada, mis maitsega aprikoosid kokku sobiksid. Aga minu meelest oli mandliga lihtsalt mõnusam - maitsed täiendasid teineteist suurepäraselt. :) Säilivusaeg on suisa "lõputu". Avasime 2. advendi ajal viimase eelmisel aastal tehtud pisipurgi - maitses endiselt võrratult :Y
liina666 09.dets 2010 20:34
kas vöib kasutada ka muud likööri?
epepe 24.dets 2009 14:14
Mina meelest on nende säilivus max. 2 nädalat jahedas ja pimedas, silma alt peidus. Kui lauale panin, söödi käest ära, polnudki midagi kuude viisi säilitada(vedelik limpsiti ka ära!). Aprikoosid eriti ei paisunud, vedelikku jäi kõvasti rohkem, ½ l purk sai triiki täis. Sobis väga hästi juustulauale Brie ja sinihallitusjuustu juurde. Teen uue purgitäie aastavahetuseks! Nämm!
Kaisa 22.dets 2009 18:58
Mina sain sellise vahva kingituse ja maitses jube hästi :) Hakkangi just ise ka aprikoose purki sättima.
Mari 20.dets 2009 12:13
Aitäh vastamast. Täna panen purki :)
KAidi 19.dets 2009 00:32
Mul valmis tehtud ja plaanin jõuluks kinkida. Ootame siis sööjate kommentaare:)
indrekparli 18.dets 2009 11:26
Vabandust, selle retsepti kommentaarid on natuke kahe silma vahele jäänud. Autor ütles, et pool aastat peaks ikka säilima. Purk võib olla kas keeratava kaanega või ka selline nagu pildil ehk klambriga suletav kaas (sellistel peaks tihend kaane vahel olema). Mõistlik on purki natuke ruumi jätta, kuna aprikoosid tõesti paisuvad ka. Lodoetavasti olid vastused ammendavad.
KAidi 18.dets 2009 10:15
ootaksin ka säilivuse kohta vastust!
Atsinna 18.dets 2009 08:42
Adminnid, uurige palun, inimesed küsivad ega saa oma küsimustele vastust. Ja lõppude lõpuks on "100 rooga" taga inimene, kes on selle retsepti koostanud, miks poetakse peitu. Mind on see tegelikult kogu aeg häirinud. Tihti on retseptides vigu, siis vaatad, kes on selle koostanud ja leiad vastuseks: 100 rooga.
Merle 17.dets 2009 17:50
Keegi vist ei tea säilivusest midagi. :(
Mari 17.dets 2009 12:05
Tahaks ka teada, kaua see nõnda säilib ja kas aprikoosid hakkavad seal purgis paisuma ka, s.t ehk kas peab veidi vaba ruumi purki jätma?
kaisu060 13.dets 2009 00:48
Kuidas selle säilivusega on?, kaua ta seisab ja milline peaks purk olema, kas sama kindlalt suletav kui hapukurgipurgid?
1