Peotoidud  » Jõulud

Aknaga piparkoogid

Keskmine hinne: 3.97 Allikas: 100 rooga Autor: Alvar Andres Virkus
Küpseta jõulude ajal sõpradele suured aknaga piparkoogid, tee augud sisse ja seo pael külge. Koogid võib riputada kuuse külge või niisama ära krõbistada. Nende valmistamiseks on vaja ühte suurt südamekujulist piparkoogivormi, millega kook välja lõigata, ja ühte väiksemat südamevormi, millega teha aknakoht, kuhu komm sisse panna.
Valmistusaeg:

VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 10 MINUTIT AHJUS

Kogus: 1 portsjon
1. Rulli tainas lahti ning lõika suure vormiga välja südamed (või muud kujundid). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Seejärel lõika väiksema vormiga suurest südamest välja aknakoht ja aseta sinna komm (see sulab ahjus värviliseks aknaks). Torka üles väike auguke, kust pärast riputuspael läbi pista. Tee nii kõikide kookidega.
3. Küpseta ahjus 200° juures umbes 10 minutit.
4. Tõsta koogid jahtuma ja seo jahtununa pael külge. Paki kenasti, enne kui kingid sõpradele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Erle 22.dets 2014 22:17
Väga erled on need!!
Maarion 19.dets 2012 11:43
Mul on väike mure, ma ei tea,mida ma valesti teen, kuid mõned tunnid peale piparkookide valmissaamist tulevad sellesse aknasse praod,mis omakorda löövad prao piparkooki nii järgmiseks päevaks? Ehk oskab keegi öelda,mida ma valesti tee :) Proovisin erineva suurusega aknaid teha, ikka lööb :)
Musikas 27.apr 2012 22:34
minu klassikaaslane tegi ka neid samu küpsiseid,,ta pani pulgakommid sinna need keskmised või võiksed mitte need XXL nätsuga ,,,mega tead tulid :):):):):):):A:A:A:Y-
:Y:O:O:O:P:P:P:D:D:)-
:););)
mmmck 07.dets 2011 22:49
:) :) :) :) :) :) :) :)
Sirettttt 28.dets 2009 19:21
head on , tegin neid paar päeva tagasi , alguses hakkasin neid kuumana sööma ja siis ja see komm küpsetuspaberi küge kinni . aga kui ära jahtusid siis jäid terveks ,
emsu2 28.dets 2009 18:19
Tegin neid esimest korda ja jäin väga rahule.Ära ei kõrbenud,värvi ei muutnud,lõikasin kommi igaks juhuks pooleks ja sobis väga hästi.Enne küpsetuspaberi pealt ära ei võtnud, kui olid jahtunud ja komm klaasistunud,Sest ahjust välja võttes oli karamell veel pehme
mtve 22.dets 2009 15:26
Mina teen neid paiparkooke juba teist aastat ja selle aasta omad on ka kenasti valmis. Kui teha nagu õpetuses kenasti kirjas , tuleb kõik kenasti ka välja. Ainuke tarkusetera on selles, et parem võtta ahjust piparkook varem ära kui ta liiga pruuniks lasta, sest karamelliga peab ettevaatlik olema. Tavaliselt kaunistan neid veel ilusa glasuuriga ja panen jõulupuule rippuma ja sõpradele kingipakki:) Edu katsetustes!
Ussakuura 21.dets 2009 22:42
Mina tegin Hagari kodukalt saadud õpetuse järgi - ring, mille sisse südamekujuline aken. Kasutasin pirni karamelli. Panin pool kommi ning veidi enne küpsemise lõppu pidin kommi juurde panema :) Ahi oli 200C, ja nagu Hagari kodukal hurjutab kommi mitte keema lasta, mul nii juhtuski. Seega tuli "aken" rohelise-pruuni kirju - ilus ikkagi ;)
kaisu060 20.dets 2009 23:44
Väga uhked jäid. Panin kommid kohe ja ära ei kõrbenud, küll aga ei tohi end ära unustada, siis võib minna küll. Super ilusad ja head :)
pipsike 17.dets 2009 21:29
Minule on need aknakestega piparkoogid juba ammu tuttavad. Väga vahvad on nad just piparkoogimajakeste ehitamisel. Edu tegemisel!
nautimus 15.dets 2009 20:23
ma tegin ühes kokandus tunnis selliseid asju ainult selle vahega et tegin autole klaase. minul jäid küll kõik värvid samaks. roheline oli ikka pärast ahjust tulemist roheline ma küpsetasin kuskil 5-7minutit . nii et nautige
liilikas 15.dets 2009 12:58
tegin just -ilusad said.aga esimesed paar läksid aia taha, kuna polnud öeldud kui suure augu 1 komm ära katab..minul jäi puudu. kui panin 2 tk siis sai umbe hää....ja ilus...veits paksemaid küpsetasin 12 minutit ja värv jäi veel samaks aga kui kauem ahjus hoida, nagu mul esimestega juhtus( kuna panin poole pealt kommi juurde) siis läheb veidi pruuniks. Minu piparkookide auk on siis 7*5 cm süda
eneli_ 14.dets 2009 18:32
tegin eelmine aasta nii. mina tegin väiksemaks, mitte terve komm. p. tegin ka selliseid, kus panin kollaseid ja punaseid kommitükke segamini, siis jäid sellised kirjud.
kas 13.dets 2009 18:24
kas terve see lutsukomm läheb sinna keskele , liiga palju ei ole see ?
NurrMarta 13.dets 2009 17:44
Kaja S. - õige küpsetuspaberi külge ei jää mitte ükski asi kinni, selles kogu selle kasutamise mõte ongi :)
Kaja S. 13.dets 2009 17:37
Kas need kommid küpsetuspaberi külge ei sula?
pillexas 13.dets 2009 13:21
Kommid sulasid ilusti ära ja jäid täpselt sellist värvi nagu vaja. Mina panin kommid koos piparkookidega kohe ahju. Ja seda väikest augukest on kõigeparem teha joogikõrrega! Edu Teile .
kaisu060 12.dets 2009 21:11
herbalife kas need kommid jõuavad siis nii ära sulada, piparkoogid ise ju ahjus kõigest 10 minutit. Tahaks sellest täpsemalt teada kuna mul on suur soov neid teha aga ei tahaks riskeerida sellega, et piparkoogid untsu lähevad. Niiet kes kuidas on teinud võiks jagada informatsiooni millal need kommid ikkagi panna ?
herbalife 12.dets 2009 20:10
Panen kommid veidi enne piparkookide valmimist, siis ei kõrbe karamell pruuniks.
Merpin 12.dets 2009 12:05
Minul läksid kõik värvilised kommid pruuniks ahjus, kas küpsetasin liiga kaua? Mõned tuttavad ka on öelnud, et kommide värvus ei säili. Või pole õiged kommid? Ikka klaaskomme kasutasin;)
NurrMarta 10.dets 2009 20:49
oeh, margot ikka, vabandust :R
NurrMarta 10.dets 2009 20:48
marrgot - karamellkommid on kõvad nn klaaskommid. Jah, a la barbariss.
margot 10.dets 2009 19:08
Kas siin on mõeldud kummikomme, näiteks haribo kuldkarud, või nagu need kõvad ja suured barbarissid ?
1