Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogi-kook

Keskmine hinne: 2.66 Autor: Eva Palu
Lihtne kook, mis valmib piparkoogitainast. Kook valmista eelmisel õhtul.
Kogus: 1 portsjon
Rulli piparkoogitainast 24 cm-se läbimõõduga koogivormi suurused kettad (3 tk) ja küpseta need eraldi 200-kraadises ahjus valmis (u. 15 min).
Sega hapukoor suhkruga. Aseta piparkoogi-ketas koogialusele, määri see moosiga kokku ja tõsta peale hapukoort. Toimi teise kihiga samamoodi. Viimane kiht kata sulatatud šokolaadiga, mille peale puista hakitud pähkleid. Kook on valmis järgmisel päeval, mil piparkoogi-kettad on täidisega korralikult läbi imbunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
neiu383 28.dets 2010 21:01
oi kui hea! siinsete soovituste järgi panin ka rohkem hapukoort ja juba 4 tunni pärast, kui lauale läks, oli väga mõnusalt läbi imbunud ning mahlane kook. Peale raputasin samuti kookoshelbeid ning punaseid sõstraid. Sulanud ?okolaadile lisasin soovituste järgi rõõska koort ja jäi hea pehme:) Aitäh nippide eest! Sain ise vaid ühe väikese tüki, ülejäänu kadus laualt nagu niuhti ja vastu tuli vaid kiidusõnu:D nüüd kripeldabki, et tahaks oma isu ka täis süüa, peab vist uue tegema:P
pingwiin 27.dets 2010 11:59
Panin 500gr hapukoort ( suhkrut panin hästi vähe) ja pohla toormoosi. Väga hea mahlane tuli ja üldse mitte väga magus. Raudselt teen veel.
ott raba 06.dets 2010 19:31
:Y jumala hea kook väga mahlane ja kreemine
Adel 10.märts 2010 19:17
Kook tuli ülihea! Võtab küll pisut aega ja mökerdamist aga maitse ja tunnustus koogi headuse eest tasub end ära:). Lisaks tegin tordi minivariante ehk küpsiseid. Tassisuurustele piparkoogi taignast vormitud eelküpsetatud ringidele panin vahele samuti moosi ja koort ning maitse oli nagu tordil. Lihtne ja mõnus suutäis!
Marju 27.dets 2009 11:59
Ema tegi jõuludeks seda kooki ja maitses väga-väga hästi. Hapukoort pani 250g asemel 500g ja oli väga mõnus ja mahlane. Moosiks oli pohlamoos ja peal riivitud shokolaad ja mandlilaastud. Kindlasti teen seda ise ka lähiajal.
gerly24 26.dets 2009 13:27
Tuligi hea ja mahlane, teised sõid ja kiitsid samuti:Y
Atsinna 22.dets 2009 07:22
Ei lisa palju, 100 g ?okolaadile umbes 2-3 spl. Tegelikult segan ?okolaadi ja valan veidi, et jääks selline paks kreem. Mingit retsepti ei ole, vaid silma ja tunde järgi. Võib olla sobib ka 10% koor või piim, ei tea, peaks katsetama.
supersidrun 21.dets 2009 17:03
kui palju seda koort tuleb lisada sokolaadile
gerly24 21.dets 2009 14:09
tänan, Atsinna:) proovin jõuluks uuesti
Atsinna 21.dets 2009 13:05
Hapukoort mina paningi meelega poole rohkem just selleks, et kuiv ei jääks. Kuivast koogist oli asi kaugel ja ei immutanud millegagi. Kirjutasin ka kommentaari, aga vist ei ole silma hakanud. Osa hapukoort imendub sisse (mis teebki koogi pehmemaks) ja vahele peaks ju ka midagi jääma. Minu kook oli väga mõnus, pehme ja mahlane. Pilt küpsetusnädalas olemas. Tean ka kakao-või-tuhksuhkru maitset glasuuris hästi, kuid enamasti meeldib sulatatud ?okolaad ja lisasin sulatamisel 35% koort, et ei jääks kõva. Hea oli lõigata. Mina soovitan pigem hapukoore-suhkrusegu rohkem vahele panna kui immutada millegagi. Aga maitse asi.
gerly24 21.dets 2009 12:13
muidu maitseb hea, aga kook jäi pisut kuiv. ei tea, kas kohviga sobib immutada?
meggy 20.dets 2009 18:42
tegin ka seda kooki, tegin 4 ketast , jäi vähe kõrgem, immutasin apelisinmahlaga hoopis , sest moosi ei tahetud. glasuuri teen alati kakaost , võist ja tuhkshkrust, sinna lisan veel möned lusikatäied kanget kohvi, pole veel kunagi shoklaadi sulatanud glasuuriks. kaunista-
sime piparkoogigla-
suuriga.
peregrinus 20.dets 2009 00:30
Sain just valmis koogiga :) tuunisin retsepti pisut, loodetavasti maitseb hästi. Kasutasin apelsinimarmelaadi, toorjuustu-
kondenspiimasegu ja sokolaadi. Shokolaadi sisse segasin sulatamise ajal koort ka, muidu läheb kõvaks. Immutasin viski ja meerummiga.
J. 19.dets 2009 14:40
Väga hea ja väga rammus kook tuli. Ühest tükist saab isu nii täis, et tükk aega ei taha kooki näha:D. Aga ongi hea, nii jätkub kooki kauemaks ;) Järgmine kord lisaks ka ?okolaadile koort või midagi, sest muidu tahkub ?okolaad jälle nii kõvaks, et raske on lõigata.
katrin13 18.dets 2009 09:17
mmmmmmmmmm, kindlasti teen proovi!
Atsinna 16.dets 2009 13:59
Tegelikult raputasin peale kookoshelbeid. Sorry!
Atsinna 16.dets 2009 09:44
Pool kooki sõime eile ära, tõesti väga hea ja huvitav. Mina panin küll hapukoort koos suhkruga rohkem, sest kogemused selles stiilis kookidega olemas ja neis on alati kreemi vähe vahel. Katteks sulatasin ?okolaadi ja väheke koort lisasin. Peale raputasin mandlihelbeid ja nonparelle. Ei viitsinud hakata pähkleid hakkima. Teisele koogile hakin pähkleid. Igati hea.
soolapähkel 15.dets 2009 18:10
Kindlasti proovin. Väga huvitav variant pipargoogitaignast.
diinah 15.dets 2009 01:42
haaaa! tegin sellist kooki eelmise aasta Jõuludeks. Peale panin pohli ja ?eleed. vääääga hea sai!
Atsinna 14.dets 2009 10:07
Vau, sellest võib jõulukookide hitt saada! Proovin ise ka kohe ära, sest piparkoogitaigen on valmis.
1