Peotoidud  » Jõulud

Magusad mandlid

Keskmine hinne: 3.83 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Keeda mandleid 30 sekundit, jahuta külma veel all ja eemalda koored. Pane mandlid pannile koos vee ja suhkruga. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades. Kui suhkrumass hakkab juba veidi paksemaks muutuma, lisa vürtsid ja sega ühtaseks. Kuumuta ja sega kuni pähklid on kuivad. Kui moodustub karamell, jälgi et see pähklitega ühtlaselt seguneks. Suhkur peaks isegi tiba kõrbema hakkama, aga siis tuleb pann kohe tulelt võtta ja mandlid küpsetuspaberile jahtuma panna. Vajadusel tee tükid väiksemaks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristel 23.dets 2013 19:21
ma algul ehmusin ära, kui nägin et peale vúrtside lisamist tömbus segu kohe pudiks ja mandlid olid äkki taas täiesti valged. aga kui edasi segasin, siis läks ikka kleepuvaks tagasi ja lõpuks tulid väga head. võtsin pannilt, kui olid täiesti kuivad. Cayenne'i pipart mul ei olnud, selle asemel panin näpuotsatäie punast tšillit. Oleks võinud isegi tiba rohkem panna :)
mmarja 28.dets 2011 22:47
Minul esimesel katsel veidi ebaõnnestus - lasin mandlitel liiga kuivaks tõmmata pannil ja pärast pudenes päris suur osa vürtsi-suhkru-segust nende küljest ära. Teisel katsel siiski õnnestus, siis võtsin mandlid pannilt, kui nad olid veel kleepuvad, mitte päris kuivad. Pärast paberile laiali valamist õnnestus nad kenasti üksteisest eraldada ka ja maitsesid imehästi. Ahjaa, lisasin kardemoni ka segusse. :)
Liis 13.dets 2011 20:57
Mina olen koos koorega teinud neid mandleid. Sama hea :)
Krissu 17.dets 2010 20:21
tegin neid eile- nämm-nämm
1