Peotoidud  » Jõulud

Õllene sealihahautis

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Tegemist on sedavõrd kosutava toiduga, et lisandit polegi juurde vaja. Soovides toitu veel toekamaks teha, võib õllest sealiha serveerida munanuudlitega.
Kogus: 4 portsjonit

1.  Lõika liha kuubikuteks.
2.  Puhasta juurviljad ja lõika need halgudeks.
3.  Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista selles liha ja maitsesta soola ning pipraga.
4.  Kuumuta eraldi pannil hakitud sibul, porgand, õun ja küüslauk.
5.  Lisa pruunistatud köögiviljad sealiha juurde.
6.  Vala potti ülejäänud komponendid ja hauta tasasel tulel umbes tund.

 


SOOVITUS
Kaelakarbonaadi asemel võid õlles hautada näiteks ka ribisid.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kätu 26.juuli 2012 20:19
Tõsiselt hea toit üle pika aja. Meie perele meeldis ja teen seda ikka ja jälle uuesti. Mina kasutan aga tumeda õlle asemel täiesti tavalist heledat õlut.
Ahti 07.apr 2012 15:32
Super hea asi tuli välja küll. Panin kaelakarbonaadi asemel tavalist tükeldatud kondita seapraadi, natuke rohkem õlut ja kauem ka hautasin. Sain kiidusõna ning öeldi, et oleksin pidanud kokaks hakkama :)
Tellu 29.jaan 2012 16:19
Olen seda teinud mitmeid kordi, kuid alati heleda õluga ja kõik, kes söönud ja sealhulgas ka mina ise, on kiitnud. Kindlasti üks parimaid hautatud sealiha roogasid :)
viidikas 15.juuni 2010 12:50
Tegin ka seda aga õlle asemel kasutasin magusat punast veini. Ja riisiga ning tomati-kurgisalatiga seda süüa on imehea.
Merlinmmmm 25.apr 2010 03:17
Minu jaoks rikkusid asja ära õunad:( Kohe kuidagi ei istunud siia sisse, süües tekkis suisa probleem, et eristada kartulid õuntest ja nõnda siiski kõht täis saada. Kunagi proovin uuesti ilma õunteta, küllap siis võiks roa maitsvate hulka arvata!
Mari Leen 17.jaan 2010 13:22
Väga omapärase õlle maitsega:)). Kuna maitse jäi minu jaoks natuke liiga intensiivne siis lisasin ühe paki toidukoort ja järgmine kord panen veidi vähem õlut. Tulemus tuli super hea, teen teinekordki ;)
hipster 13.jaan 2010 19:18
Mina proovisin ja üks vaieldamatu lemmik! Nii-nii mõnus, magusaks teeb asja just õun, aga mitte läägelt magusaks, vaid pigem mahedalt magusaks. Ilma lisandita seda vist üks õige eestlane siiski ei sööks :D ja tõesti, pigem soovitaks riisi või nagu ülal nimetatud, munanuudleid kasutada. Väga mõnus õhtusöök! Meie perele jällegi meeldis :)
Merike 12.jaan 2010 17:39
Ei oskagi öelda, kas hea või halb. Ütleks, et omapärane, natuke idamaine, natuke magus, natuke hapukas. Meie pere sõi hautist kartuliga, võib-olla oleks riis paremini sobinud. Tegelikult söödi kõik ära. Teinekord siiski enam ei tee. Maitsed on erinevad, proovige ka!
1