Peotoidud  » Jõulud

Hapukapsad lihaga

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: 100 rooga
Kui kapsaid hautada vanas malmpotis puuküttega ahjus süte peal, siis nõnda maitsevad need kõige paremini.
Kogus: 1 portsjon
Lõigata liha viiludeks, maitsestada soolaga. Laotada ahjupoti põhja pool hapukapsa kogusest, siis panna liha ja ülejäänud kapsas. Lisada nii palju vett, et kõik oleks kaetud. Panna kaas peale ning küpsetada 200kraadises ahjus vähemalt 2 tundi (või kuni kapsas ja liha on pehmed).
Maitsestada soola-suhkruga ja segada läbi. Liha peaks olema nii küps, et laguneb segades tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
küülik 13.dets 2014 14:56
kiirkeetjas 20 min, kauem läheb pudruks.vett panen algul nii et poti põhi kaetud, liha väiksemad tükid,saab kiiremini vähem haisutamist, mulle maitseb parem kui ahjus.maitseasi.
mirri 28.dets 2012 20:22
Kas sibulat ei panda?
kassike 19.dets 2010 21:02
läbikasvanud liha,mahe kapsas,terve päev hautada,ning ka teine päev hautada,siis on hea!
kassike 19.dets 2010 21:02
läbikasvanud liha,mahe kapsas,terve päev hautada,ning ka teine päev hautada,siis on hea!
kassike 19.dets 2010 21:02
läbikasvanud liha,mahe kapsas,terve päev hautada,ning ka teine päev hautada,siis on hea!
kurieit 15.jaan 2010 16:42
Olen viimasel ajal teinud hapukapsaid vürtsi- porteriga nii elektri- kui puukütteahjus. Justkui tummisema maitse annab roale.:Y
Kapsad 28.dets 2009 14:01
Kusjuures täitsa tõsi - vett küll niipalju panema ei pea, et kõik kaetud oleks. Ainult natukene, ca pool klaasi kuni klaas. Kui hapukapsas on saadud "maalt vanaema käest", siis soovitan selle enne ka külma veega läbi pesta, muidu peate kõvasti suhkrut lisama, et maitse piisavalt mahe oleks. Pesemine võtab liigse hapususe ära. Samuti lisan mina 1-2 riivitud porgandit. Kogu kupatust hautan ka just malmpotiga puupliidi ahjus. Tavaliselt panen poti õhtul kütmise ajal ahju ja välja võtan järgmisel päeval. Maitseb suurepäraselt!
tupsune 26.dets 2009 15:18
Mina küpsetasin puuküttega ahjus ja siis ei tule nii palju vett panna,et kõik kaetud oleks.Muidu tuleb täielik supp.Vett panna ainult natuke,et ära ei kõrbeks.
1