Peotoidud  » Jõulud

Mandli-aprikoosikeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Nisujahuta valmiv mandli-aprikoosikeeks on mõnusalt õhuline ja mahlane. Väiksemale seltskonnale võid seda pakkuda peolaual tordi asemel, kattes keeksi aprikoosimoosiga segatud vahukoorega.
Kogus: 1 portsjon
Sega köögikombainis mandlilaastud, 1 dl suhkrut, poolitatud aprikoosid, riivitud porgand, kartulijahu, küpsetuspulber ja maitseained.
Vahusta munakollased ülejäänud 0,5 dl suhkruga. Kalla köögikombainis olev mass munakollasevahu hulka ning sega läbi. Vahusta munavalged vähese soolaga ja tõsta ettevaatlikult tainaga segamini. Määri kaheliitrine keeksivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ning küpseta 180kraadises ahjus 45 minutit. Kui pealispind hakkab liialt pruunistuma, kata see fooliumiga. Lase keeksil veidi vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Vahetult enne serveerimist kaunista aprikoosimoosiga segatud vahukoorega ning puista üle ahjus või pannil röstitud mandlilaastudega.

Kogus 8 tükki. 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 21.veeb 2011 10:26
väga maitsev tuli. Tegin seda juba 2 korda
pisike 05.jaan 2010 11:04
määri võiga ja siis kata see pind mannaga siis tuleb kook paremini vormiküljest lahti
NAAJ 29.dets 2009 08:37
Huvitav, miks peaks keeksivormi määrima võiga ja siis katma küpsetuspaberiga ? Kas küpsetuspaberist ainult ei piisa ?:(
1