Peotoidud  » Jõulud

Ülilihtne šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.22 Autor: Eva Palu
Lihtsasti valmistatav šokolaadikook, mis meenutab maitselt trühvlikommi.
Sulata šokolaad ja tõsta pliidilt. Vahusta vahukoor suhkrutega, nii et moodustuvad pehmed tipud. Sega ettevaatlikult sisse sulatatud šokolaad ja kalla 20cm-sse lahtikäivasse koogivormi. Tee noaseljaga koogi pinnale laineid. Aseta külmkappi ja kook on valmis paari tunni pärast, kui see on tahenenud.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pirgit 01.sept 2012 11:42
Hoitsin ööpäev läbi sügav külmas aga ikka ära ei tahkunud.Muidu päris hea kreem aga peaks äkki ikka küpsetama ahjus. :D
Siiri Kirikal 28.okt 2011 13:30
Hannaliis-kristel-
liis-britte alias rõve kook: Eva selgitab, et tegemist on sisuliselt hiigelsuure trühvliga - trühvlikommid valmivad samast toorainest ja samal põhimõttel - ?okolaad ja vahukoor tahenevad külmkappi pannes mõne tunniga. Siin muud nõksu pole! Nii et proovige aga veel.
rõve kook 27.okt 2011 16:08
Väga väga halb kook tulli välja :T:T:T:T:T:T:T:T:T:T-
:T:T
Hannaliis-kristel-liis -britte 27.okt 2011 16:07
Kas ta jääb nagu õige sulanud ?ololaadikook?:O
kairi 27.jaan 2011 22:34
:) nämmu:)
kairi 11.dets 2010 17:51
:Kväga meeldib mulle :D
kairi 11.dets 2010 17:50
:K:L:K:L:K:L:K:L:K:L-
:K:L:K:L:K:L:K:L:K
kairi 11.dets 2010 17:49
:A :N :Y :O ! :H :T:-
P :S:D ;):(:):K:L:G:-
R:E
kairi 11.dets 2010 17:45
Lahe kook
ülane 06.dets 2010 10:30
tegin seda kooki nii nagu eelpool keegi soovitas, et asendasin poole vahukoore kogusest maitsestamata toorjuustuga ning ka suhkru kogust vähendasin poole võrra. Maitsev ja rammus tükk tuli, kuigi suhkru jätaks järgmine kord üldse panemata.
Hindaja 02.dets 2010 18:33
mmmmm kas ei ole vaja päriselt jahu !
Hindaja 02.dets 2010 18:30
näeb väga isuäratav välja pildil tahaks juba süüa:D
Issand 27.nov 2010 12:05
Ma tegin seda nii nimetatud kooki ja see jäi pigem nagu ?okolaadi vaht .Mina ei soovita seda kooki kellegile !:T
vaits 14.nov 2010 12:20
Mitmele inimesele on retsept mõeldud?
kikusiku 31.juuli 2010 09:08
aga mis siis teha kui üks pool on kõva ja teine vedel
kikusiku 31.juuli 2010 09:08
aga mis siis teha kui üks pool on kõva ja teine vedel
Meri 13.mai 2010 11:23
Visake kogu valmis segatud kupatus sügavkülma ja valmib sokolaadijäätis ülihea :D polegi kook vaid parfee :P
tiinamai 10.mai 2010 07:14
see oli jube jube magus ei kannata üldse süüa:(
kadri 09.mai 2010 13:14
Issand , meil tuli ikka üliüli magus xd
dsfv 08.mai 2010 13:53
kahtlane, vahukoor sulab ära ju??
Camm. 21.märts 2010 17:57
Vao,mina armastan magusat(: kindlasti tuleks hea ;D
Küpsetja 07.märts 2010 16:13
Mina tegi ka seda kooki väga hea on aga kui palju sööd hakkaab paha . mina panin selle koogi sügavkülma ja oli ainult 1 tund ja tahkust tervenisti ära :Y
NurrMarta 16.veeb 2010 19:51
Leidsin selle beseega "trühvlikoogi" retsepti ka Nigella lehelt: http://www.nigel-
la.com/recipe/reci-
pe_detail.aspx?ri-
d=194
NurrMarta 13.veeb 2010 11:49
Kindlasti on see kook, kui valmistamine õnnestub :) Nigellal on sarnase ideega kook raamatus "Feast", lk 294, nimeks Chocolate Meringue Truffle Cake. Sellel on beseest põhi, aga peal samasugune vahukoore ja sulatatud shokolaadi segu, mis tahenedes on kindlasti koogi mitte kreemi moodi. Selles on 400g tumedat shokolaadi (st mõrushokolaadi), 500g vahukoort, 60ml rummi ja 60ml tumedat siirupit. Seega on vahukoore kogus veel suurem kui siinses retseptis, lisaks veel rumm. Ja taheneb küll. Shokolaad sulatada rummi ja siirupiga, lasta jahtuda. Koor vahustada mitte tugevaks vahuks, vaid paksu valatava vanillikastme konsistentsini (ilmselt siin retseptis väljendab seda staadiumi "kuni moodustuvad pehmed tipud"). Valada shokolaadi peale ja mikserdada õrnalt ühtlase massi saamiseks. Vormi, kilega katta ja külma vähemalt ööks või kuni 2 päevaks. Järele proovitud, toimib. Tundub, et õnnestumise võtmeks ongi vahukoore vahustamine üsna pehmeks vahuks, mitte tugevaks.
Marit 10.veeb 2010 19:29
Retsoranis serveeritakse kas seda kooki,lisaks mustika jäätis. Nimetus ona ka sellel ikkagi sokolaadikook.
123