Peotoidud  » Jõulud

Mahlane kohupiima-rabarberikook

Keskmine hinne: 3.01 Allikas: 100 rooga
Suure mahlase koogi võid valmistada vanillikohupiimakreemist. Kui kasutad vaid kohupiima, võiks lisada natuke hapukoort ja maitsestada suhkruga.
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg 35 minutit + 40 minutit ahjus

Kogus: 1 portsjon
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja hõõru ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 kõrvale, see jääb koogi peale puistamiseks. Ülejäänud 2/3 hulka sega munad ja hapukoor. Pane saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile (umbes 30x40 cm).
Tükelda rabarber ning sega suhkru ja kaneeliga. Sega eraldi kausis kohupiimakreem munadega ning maitsesta sidrunimahla ja -koorega.
Kata tainas rabarberiga ja tõsta peale kohupiimamass. Puista üle kõrvalepandud tainapuruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristel 21.juuli 2012 23:24
Tegin ka, kuigi tavalise suhkruga, tõesti väga maitsev. Pole väga keeruline ka, proovimist väärt, eriti speltajahuga :)
zebra 20.juuni 2012 21:34
tegin juba mitmendat korda seda kooki ja siiani absoluutselt lemmik rabarberikook. Teisel päeval on see minu meelest veel eriti hea
Pille 18.mai 2012 18:24
Kas on hea ka siis, kui seisab 24h?
Miss A 19.aug 2011 09:25
Väga maitsev kook, kuigi asendasin ka rabarberid õuntega. No tõesti, perelemmik:)
Merliina 01.juuli 2011 09:30
Proovisin ka teha. Asendasin pool jahu kogust nisujahuga, osa rukkijahuga. Super hea tuli tõepoolest, selline mahlane ja mahe. Proovin tänagi uuesti teha, seekord panen rabarberi asemele hoopis marju.
Pantter 19.juuni 2011 23:38
Mulle meeldib ikka nii rohkem, kui põhi ka krõbe on, seega jätan mina sellest retseptist ära põhja jaoks muna ja hapukoore, ning ongi samasugune kook, mida ma igasuguste erinevate täidistega olen teinud ;) Samuti ei lisa ma küpsetuspulbrit!
Maiki 16.juuni 2011 10:32
Speltajahu asendasin pooleks nisu ja rukkijahuga. Kuna suhkru kogus täidises tundus väike lisasin veidi rohkem suhkrut ja täitsa tavalist valget suhkrut. Kook imehea ja mahlane.
jandra 14.juuni 2011 14:46
proovisin ka seda kooki teha, kõik tuli väga hästi välja, praegu küpseb ahjus, ei tea kas maitseb sama hästi kui välja näeb
plika 23.mai 2011 12:37
Heleda muscavado asemel sai pandud tumedat ja rabarberi asemel õunu. Sellisel kujul kook ennast ei õigustanud. Tulemuseks oli maitsetu saepuru. Ilmselt jääks rabarberitega mahlasem ja parem. Võib olla on hele ja tume suhkur erineva magususega ka, ilgal juhul tumedaga tuli küll maitsetu.
Harru 11.mai 2011 13:43
Rivitud sidrunikoor:D Aga jah... proovin ka seda teha, lisan rabarbri asemel õunu. Kas see Muscovado suhkur on nii oluline? Kas tavalise suhkruga ei saa läbi ajada?
polla 20.juuli 2010 12:32
Thelia, speltajahu asenda sama koguse nisujahuga.
Hindaja 03.juuli 2010 13:36
tõsiselt hea kook, eriti spelta jahuga, soovitan!
thelia 28.juuni 2010 18:20
kas speltajahu saab asendada nisujahuga...? kui jaa siis mis kogus nisujahu läheb???
kass43 24.juuni 2010 21:38
Täitsa hea:YMuscovado suhkrut polnud kuskilt võtta,panin fruktoossuhkrut,üle-
jäänud ained õnnestus retsepti järgi panna,jätkub nii koju kui homme töökaaslastele proovimiseks:)
1