Peotoidud  » Jõulud

Kirsi-kohupiimakook martsipanikattega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Mahlase kohupiimatäidisega ja rohkete kirssidega kook.
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Suru lusikaga tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja ühtlaseks kihiks. Sega kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Kalla pool segust koogipõhjale. Kalla peale kirsid ja selle peale lisa ülejäänud koogitainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 60 minutit, kuniks see on läbiküpsenud. Jahuta kook.
Rulli martsipan kahe kile vahel koogikettast ca 5 cm suuremaks rõngaks. Tõsta tainarulli abiga koogile. Lõika martsipaniserv koogiservaga tasaseks ja kasuta järelejäänud martsipani kaunistusteks. Pildil tehtud martsipani-kirsid on tehtud peedimahla ja matchaga värvitud martsipanist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Carru 23.sept 2012 18:06
Pange youtube'i how to roll a marzipan võimidagi ja siis näete ka, kuidas seda tehakse ja kuidas see koogi peale pannakse ;)
Loona 04.juuni 2012 17:16
supper hea !
annereet 13.nov 2011 20:43
Mina tegin Tere maasika kohupiimapastaga (panin siis 2 300g pakki). Alguses kartsin, et äkki tuleb liiga magus aga ei- väga hea tuli :)
kersti 11.nov 2011 18:30
Tegin ka ja tuli imehea.Lisasin täidise sisse natukene ka vaniljesuhkrut.
Kaspar 06.aug 2011 18:28
Nonii, kook ootab homset hetkel. Suht raske oli seda martsipani sinna peale saada ilusti, lõpuks pidin ikka mõnda kohta lappima ülejäänud martsipaniga.
Kaspar 06.aug 2011 16:36
Teen ka siis proovi, suhkurt panin veidike vähem ja panin vähem kirsse, kuid panin juurde mustsõstraid. Pärast hakkab selle martsipaniga jamama ja homme maiustab.
Amalie 31.mai 2011 15:35
Kas seda kooki saaks ka biskviitpõhjaga teha?
danil1234 07.mai 2011 18:40
Kas martsipan tuleb panna sooja koogi peale või jahtunud koogi peale?Pole kunagi teinud martsipanni kattet.Aga rullimisega sain ilusti hakkama:):)
Liine 29.sept 2010 14:55
Tegin kenasti retsepti järgi ja tuli üllatavalt hea kook. Pidulik ja maitsev!
säutsmoonik 07.sept 2010 10:45
Siiani üks parimaid kohupiimakooke, küpsiseid ja kirsse panin ainult rohkem. Kile vahel on martsipani tõesti väga lihtne rullida, aga järgmine kord panen seda ka kindlasti rohkem :)
sutsik 09.juuli 2010 14:28
Mina panin ühe paki riccottat ja kaks pk kohupiima. Varsti plaanis topeltkoguses suur ja kandiline tort sellest meisterdada. No see on lihtsalt niii hea, just see martsipan annab kõvasti juurde.
Lembelaura 05.juuli 2010 15:03
Kasutasin kah maasikaid ja kõik kiitsid ning olid nukrad, et oleks võinud 2 kooki teha :)
principleg 02.juuli 2010 13:19
kook ahjus :) kasutasin maasikaid ja mustikaid ning põhjaks panin väheke rohkem digestive küpsiseid ning lisain kreekapähkelid hulka. loodan et saan ka martsipani vormimisega hakkama ning kook maitseb vast hea :)
Ingrid2008 02.juuli 2010 11:02
Minul sama küsimus. Aga no... varsti saan teada. Kasutasin kohupiimakreemi ja maasikaid. :)
principleg 01.juuli 2010 23:22
Kas kasutasite kohupiimakreemi või tavalist kohupiima?
björn 29.juuni 2010 17:11
Fondan'i mõtled. Sel on väga meeldiv maitse ja lihtsam töödelda kui martsipani. kes viitsib siis youtube.com ja otsingusse fondant cake
Sonera 28.juuni 2010 23:29
http://unelmiapolku-
ja.b-
logspot.com/2010/06/-
taytekakkutaidet-
ta.html
siit näeb paarilt pildilt martsipani rullimist. Ise rullin ka alati rohkes tuhksuhkrus. ja käes on ikka kummikindad, et martsipan käte külge ei hakkaks. Hõlbus on voolida ka martsipani lillekesi kummikinnastes. See tort on plaanis aga tahan katsetada valemartsipani, mis tehakse vahukommidest.
Mammu 25.juuni 2010 21:44
Selveris on maitseainete vahes ka lahtirullitud ja ka värvilist martsipani saadaval, kes ei viitsi ise jamada. Hind muidugi kallim.
Mammu 25.juuni 2010 21:44
Selveris on maitseainete vahes ka lahtirullitud ja ka värvilist martsipani saadaval, kes ei viitsi ise jamada. Hind muidugi kallim.
Ann 24.juuni 2010 19:32
Nii maitse kui ka väljanägemine mõlemad on super. Kuigi ka mina muutsin natuke retsepti, põhjas kastuasin rohkem küpsiseid ja kasutasin ka mandlilaaste, miski pärast kujunenud minu lemmikuteks :P ning võid panin ka selle võrra rõhkem. Kindlasti teen kooki ka teinekordki :Y
sutsik 24.juuni 2010 09:30
Väljanägemine ja maitse suurepärased! Muutsin natuke küll retsepti, põhjaks panin 3 Digestivet ja terve paki Selga shokolaadimaitselisi ning võid ka kokku 100g. Täidisesse lisasin veel 100g põldmarju. Teen kindlasti veel!
Mia 23.juuni 2010 08:30
Välja näeb ilus, aga maitse on mitte-midagi ütlev. Seda küll enam ei tee.
Mia 22.juuni 2010 17:10
Lihtsam oleks nii: (soovitan ka retseptis ära muuta, kõigil kergem teha) 1) võta 2 piisavalt suurt tükki küpsetuspaberit, pane 200 g martsipani tükk 2 paberi vahele ja hakka rullima - ei lähe midagi katki ega jää kinni. 2) Kui rullitud paras suurus, siis võta ülemine küpsetuspaber pealt. Martsipani saab ilusti käega toetades koogile keerata ning seejärel eemalda ka teine küpsetuspaber.
Eva 22.juuni 2010 16:23
Lahtirullitud martsipani saab koogile tõsta tainarulli abiga. Eemalda pealmine kilekiht, rulli martsipan lõdvalt tainarullile ja rulli uuesti lahti koogi kohal, seejärel eemalda teine kilekiht.
koogiküpsetaja 22.juuni 2010 15:09
Panin nüüd ka koogi ahju aga kahtlane kuidas ma selle martsipani sinna peale saan..proovin siis kahe kile vahel seda rullida, eks näis mis välja tuleb. (PS: kasutasin ka mustikaid, sest mul neid kodus lademes) Rullitud! Alguses panin kile lauale (2 kiletükki panin kõrvuti, sest muidu jäi väheks ehk mida suurem seda parem, sest kile läheb rullides nagunii mõnest kohast katki) siis martsipan vahele (alguses rullisin ilma kileta ta natuke rohkem laiali aga martsipan hakkan rullile külge, sellep ongi kilega hea teha) ja sama suur kile peale nagu alla sai. Ja siis rullida ainult, päris suureks venib, mul oli 200 grammine tükk martsipani. Eks näis kuidas ma selle sinna peale saan, ilmselt võtan alumise kile ära ja asetan peale ning seejärel tõmban ülemise ka.
12