Peotoidud  » Jõulud

Rosinasai sukaadiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaemade kokaraamat
Tänapäeval võib sukaadi asemel lisada tainasse ka kardemoni, aga vanal ajal polnud seda kuskilt võtta.
Hõõruda pärm 1 tl suhkruga vedelaks. Lisada käesoojale piimale pool jahukogusest ning töödelda vedelaks tainaks. Segada hulka pärm ja lasta kerkida soojas kohas räti all 15–20 minutit. Hõõruda munakollased veidikese suhkruga lahti ja lisada eelkergitatud tainale. Panna juurde ka ülejäänud suhkur ja sool. Segada koos järelejäänud jahuga tainaks.
Sõtkumise käigus lisada toasoe rasvaine, tükeldatud sukaad ning pestud, kuivatatud ja väheses jahus veeretatud rosinad. Valmis tainas jagada kaheks võrdseks osaks ja vormida neist piklikud saiapätsid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lasta kerkida räti all soojas kohas veel 20 minutit. Määrida pealt lahtiklopitud munaga ja küpsetada 180kraadises ahjus 30–40 minutit. Puistata üle tuhksuhkruga.

Kogustest valmib 2 pätsi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa