Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogihõnguline pohlakeeks

Keskmine hinne: 3.18 Allikas: Oma Maitse Autor: Elin Kraaner
Oma Maitse lugejaretsept.
Sulata ja jahuta või. Sega omavahel kuivained, lisa piim, või, muna ja moos ning sega korralikult läbi. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Lase 15 minutit vormis jahtuda.
Hea jõulukink, kui pakid keeksi ilusa paelaga tsellofaani sisse!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mari 16.veeb 2011 15:09
mul tuli väga hea toit :P
liina 16.veeb 2011 15:03
kui ma tegin hiina toittu aga mitte toitudares siis mul läks ketsupit ja soola palju:S
Margit 29.dets 2010 15:29
Tegin muffinivormides ning lisasin veel tumedat ?okolaadi juurde. Väga pehmed, õhulised ja maitsvad. Super hea:)
liina 28.dets 2010 14:00
tegin, maitses. väga jõulune. ja minu meelest ei olnud kuiv. kuigi lastele ilmselt võib olla küll :) teen täna veel, küllaminekuks. ma tegin tavalises keeksivormis (neid on tavaliselt 2 suurust, ma tegin selles väiksemas), sinna ei mahtunud ära, tainas tuli üle äära ja muudkui voolas ja voolas ja ahju põhja tekkis lausa teine väike käkk :) täna üritan veidi pikemas keeksivormis teha.
metsaline 23.dets 2010 19:44
nüüd olen siis saanud lastelt soovitused sellele koogile.laste arvates peaks moosi rohkem olema,kuigi lisasin niigi 250-300g.ja mahlasuseks võiks vahel ja ehk ka peal olla kreemi või moosi veelgi.see on muidugi minu laste arvamus,igaüks katsetab ise ja teeb muudatusi kui soovib.minu poolt toidutare kollektiivile ja lugejatele agailusat jõuluaega.homme saan teada kuidas maitseb gotovim doma lehelt võetud krooniga salat ja samast monastõrskaja izba.
Amalthea 22.dets 2010 17:10
Keeks tuli suurepärane, kuigi jäi minu vorm selle jaoks pisut väikeseks ja paisus üle äärte. Kuna ma piima ei talu, siis piima asemel kasutasin kaerakoort ja veel lisasin omalt poolt mandlilaaste. Nämma nämma ;)
heahea 21.dets 2010 22:34
Päris maitsev tuli, aga mul oli see u poolteist tundi ahjus.
Mia 21.dets 2010 20:56
Tõesti oli väga maitsev, tegin sama moodi nagu Ann, ning kasutasin piparkoogi maitseainet. Lisasin natuke juurde kaneeli ning vanillimaitseainet, samuti kookoshelbeid. Serveerimisel raputasin üle tuhksuhkruga ning lisasin taldrikule külmutatud jõhvikaid, mis on hea hapuka maitsega.
Ann 19.dets 2010 19:30
Väga hea keeks tuli, Nelgi, kaneei ja ingveri asemel panin piparkoogi maitseainet, 5 dl jahu kohta umbes 1,5 tl.
nancy 17.dets 2010 22:16
proovin kaa
pohlakas 16.dets 2010 20:25
Olen teinud paar korda... nelgi, ingveri ja kaneeli asendasin piparkoogi maitseainega (sellega tuleks olla ette vaatlik - 1 tl sobis meie jaoks). Hea ja jõulune ja hea panna kinkekotii :)
metsaline 16.dets 2010 09:15
teen seda sel aastal kindlasti.kuna osa kingitusi tuleb saata ,siis arvan et see kook on väga hea ja jälle uudne .sel aastal on pohlamoosi ka piisavalt nii et ainult käed tööle.
1