Peotoidud  » Jõulud

Mascarpone-jogurtikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Vanillimaitselisel küpsise-vahvlipõhjal mahedat jogurti-juustukooki võid suvisel ajal kaunistada ükskõik milliste värskete marjadega. Kasuta želatiini lahustamiseks likööri või õunamahla, nii kuidas endale meeldib. Kui teed kooki talvel ja marju napib, puista peale vanillivahvlipuru.

Purusta küpsised ja vahvlid ning sega sulatatud võiga. Suru tihedalt 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.
Vispleda toasoe mascarpone jogurtiga hästi läbi. Pane želatiin õunamahla või likööri sisse paisuma. Sulata madalal kuumusel pidevalt segades ja lisa kogu aeg korralikult segades juustu-jogurtisegusse. Vala täidis kiiresti koogipõhjale.
Hoia vähemalt 2–4 tundi või üle öö külmas.

Kogus 6-8 lõiku.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
laisk 06.apr 2014 10:12
Ebaõnnestus. 2x20g zelatiini panen järgmine kord, et koogi moodi välja näeks. suhkurt ka pisut lisan.
Janica123 24.okt 2011 09:57
Ei tea, kas selle mascarpone võib vahetada selle Farmi toorjuustu vastu. Põhimõtteliselt toorjuustud mõlemad ju... :) Aga jah, ka mina jätaks need vahvlid välja sealt, ja asendaks metsapähkli puruga :)
Sirts 21.okt 2011 10:51
Väga hea! (lisaks mascarponele panin 400g jogurtit,200g vahukoort) õunamahl pani i-le täpi
arno 10.aug 2011 14:32
eriti hea
kats 12.märts 2011 22:04
Proovisin - no ei tulnud hea. Pettumus! :( Vahvlid mõjuvad põhja puhul pigem miinusega ning sisu on suhteliselt maitsetu - lisasin pisut suhrkut, et natukenegi maitset tekitada.
Kristi128 01.veeb 2011 23:07
väga lihtne ja maitsev. vahvlid teevad põhja mõnusalt krõbisevaks. külaliste peal ära katsetatud, kõik kiitsid :)
sole 03.jaan 2011 12:26
Ise pole veel teinud, aga sõin sõbranna juures aastavahetusel ja jube hea oli, just see ahjuõuna jogurt annab sellise mõnusa maheda maitse ja meeldib, et pole väga magus.Sõbranna oli põhja teinud digestive asemel piparkoogipurust.
Vilje 01.jaan 2011 12:26
Väga hea tort, lihtne ja kiiresti valmistatav.
1