Peotoidud  » Jõulud

Kevadine sidrunikook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Mahlase, kergelt hapuka täidise ja kevadiselt värske välimusega kook.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Koogi põhja valmistamine
1. Sega jahu suhkruga, haki noaga sisse külmad võitükid. Kui segu on sõmer, lisa sidrunikoor ja piim. Sega käte vahel kiirelt tainaks. Rulli jahusel pinnal lahti, aseta 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, kattes sellega põhja ja seinad, ning pane külmkappi 30 minutiks ootele.
2. Eelküpseta siis põhja 10 minutit 180-kraadises ahjus, kattes taina põhja küpsetusubadega. Eemalda oad ja küpseta veel 5 minutit. Koogi põhi peab saama kergelt pruunikas.
Brüleetäidise valmistamine ja koogiga ühendamine
1. Klopi munad suhkruga lahti (ära väga vahuseks löö). Lisa koor ja kõige viimasena sidrunimahl. Kalla täidis läbi sõela koogipõhjale ja tõsta koos küpsetusrestiga ahju. Kuna täidis on vedel, ole ettevaatlik. Küpseta 130-kraadises ahjus ca 50-60 minutit, kuni täidis on hüübinud.
2. Kaunista kook soovi korral brüleekatte ja suhkrustatud sidruniviiludega. Brüleekatteks raputa jahtunud koogile õrnalt suhkrut ja kõrveta suhkrut leeklambiga. Suhkrustatud sidruniviiludeks keeda ühe sidruni viile tasasel kuumusel 45 minutit suhkrusiirupis ja tõsta nõrguma. Säti viilud brüleekattega koogile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lyudmila 17.veeb 2014 07:55
That really cauretps the spirit of it. Thanks for posting.
Täheke 02.apr 2011 23:25
Kindlasti tuleks lisada, kui suured sidrunid pressida mahlaks...Mul läks nässssssu
Atsinna 19.märts 2011 22:06
Küpsetusubade puhul on põhimõtteliselt tegemist raskusega, et taigen säilitaks küpsemisel oma vormi. Võib kasutada ka tavalisi ube, mis jäävadki nn küpsetusubadeks. On olemas ka keraamilised küpsetusoad.
brixu429 19.märts 2011 16:48
Mis asjad on küpsetusoad?
daam03 17.märts 2011 23:53
Kook on super! Külalised olid vaimustuse.Kordan kindlasti!
1