Peotoidud  » Jõulud

Hapukoorekook ploomidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat Autor: Lia Virkus
Lihtsalt kokkusegatav, mahlane ja keeksitaoline kook maitseb hõrgult nii tassitäie tee kui kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Sulata või ja lase jahtuda. Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks. Lisa seejärel munavahule hapukoor, sulatatud või ja eelnevalt omavahel segatud jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Viimaks sega juurde eraldi nõus tugevaks vahuks vahustatud munavalged. Vala tainas võiga määritud 26-28 cm läbimõõduga vormi.
Nõruta ploomid ja laota tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni koogi pealispind on kaunilt kuldkollane.
NIPP: Ploomide asemel kasuta mistahes kompotivilju oma sahvrivarudest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
gertsu 06.okt 2011 18:47
super hea tuli välja ..aga kuna mul ploomi kompoti polnd hetkel võta siis asendasin virsikutega ja on ka hea
maimu 10.apr 2011 16:53
vabandust ma vaatasin, et see oli soolane toit aga ei olegi minu viga siin on tõesti väga maitsev ja ploomid sinna kõrvale sobivad kah
pillepille 06.apr 2011 20:32
väga maitsev kook.retseptis pole lisatud küpsetuspulbri kogust aga panin 0,5tl ja tundub,et oli paras kogus.
1