Peotoidud  » Jõulud

Kirssidega ricotta-kook kamapõhjal

Keskmine hinne: 3.91 Autor: Kristel Vokk
Kook, mis maitseb kõigile kohupiimasõpradele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Näpi toasoe või suhkruga pudiks. Lisa juurde nisujahu ja kamajahu ning kui mass on ühtlane, lisa munakollane. Tee tainast pall ja aseta pooleks tunniks külmikusse tahenema. Siis rulli tainas kahe kile vahel veidi suuremaks kui 24-cm läbimõõõduga koogivorm ja vooderda vormi põhi ja pisut ka ääred tainaga. Eelküpstea koogi põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
2. Sega fariinsuhkur sulanud kirssidega ja laota eelküpsetatud koogipõhjale.
3. Täidise jaoks sega kohupiimapastaga munakollased, pool suhkru kogusest, sidrunimahl ja vanillsuhkur. Munavalged vahusta ülejäänud suhkruga seni, kuni massi vispliga tõstes tekivad segule kergesti vahutipud (seega mitte väga tugevaks vahuks). Sega munavalgevaht ettevaatlikult täidisesegusse.
4. Tõsta täidis koogipõhjale ja küpseta 170-kraadises ahjus 40 minutit. Enne söömist lase koogil täielikult jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ivika 18.nov 2015 19:58
Võid panin ca 75 g. Tavalise nisujahu asemel kasutasin täisterajahu. Täidiseks panin punaseid sõstraid, mustikaid, põldmarju ja ühe viilutatud banaani. Serveerisin soojalt põldmarjamoosiga. Hästi mõnus ja kohev ning koogi kohta üpris tervislik. Meie perele väga maitses ja teen seda kindlasti veel.
Brüleekreem 07.okt 2012 21:55
Näh, lugesin seda, et võid võiks vähem panna, alles nüüd. Võid lausa tilkus vormist välja. Aga muidu oli kook enam-vähem.
Kristi 22.juuni 2011 13:12
Hmm ma ei näe kuskil ricottat! Oletan et kohupiimapasta asemel siis võib kasutada ja arvatavasti vahukoorega vaja segada.
Fenita 20.mai 2011 14:45
Tõesti huvitav kook. Panin vahekihiks viilutatud pirne ja täidisesse riivitud sidrunikoort lisaks. Maitsev!
Kaia 08.mai 2011 16:41
huvitav igatahes. kirsid jätsid koogi mõnusalt mahlaseks ja kamapõhi oli ka põnev. Pealmisele osale panin mina suhteliselt palju sidrunimahla ja ei tulnud eriti maitsetu
Mmmerlekas 18.apr 2011 12:52
No ei tea, siuke imelik, pealmine osa nagu maitsetu kuidagi. Aga kamapõhi oli küll huvitav
grete 11.apr 2011 08:08
Võid panin põhja vähem, u 85grammi, siis ei jäänud nii rasvane. Maitse oli väga hea!
1