Peotoidud  » Jõulud

Rabarbri-hapupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Hapupiimast valmistatud rikkalik kook on mure ja maitsev.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Koori ja tükelda rabarber, sega 1 dl suhkruga. Sega jahu, sooda, sool, kaneel ja muskaatpähkel. Vahusta või suhkruga, klopi ükshaaval hulka munad ja lisa vanillsuhkur. Sega jahu võivahusse vaheldumisi hapupiimaga. Lisa rabarber, kookoshelbed ja mandlid. Tõsta tainas võiga määritud 20 x 30 cm kõrgemate äärtega ahjupannile või -vormi.
2. Sega jahu ja pruun suhkur, haki hulka või. Raputa saadud puru koogile. Küpseta 175-kraadises ahjus 30–35 minutit või kuni tikk jääb koogisse torgates ja sealt välja võttes puhtaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maire 13.jaan 2013 21:49
asendasin rabarberid mustsõstardega. Väga maitsev.
eppenno 15.juuni 2012 11:01
m6tetu kook,süüa ju kõlbab aga m6tetu minu arvates
Inkr 13.juuni 2011 12:40
Jah n6ustun, et rabarberit tuleb rohkem panna. Silma järgi ytleks, et kilo panin ära..Kuna rabarber on suht mahlane siis see ei muutnud midagi tegi koogi pigem paremaks. Mandlid ja kookoshelbed v6ibolla muutsid tainast s6meramaks, et see nii suure rabarberi koguse peale kleepuma ei hakka aga maitset tunda kyll ei olnud. Üldiselt tuleb ained lihtsalt kokku segada, niiet kooki on lihtne teha..maitseomadus-
telt selline keskpärane.
puru 07.juuni 2011 21:54
Väga mõnus kook, eriti vaniljejäätisega. Mina panin hapupiim rohkem (umbes 4 dl), kuid maitset see ei rikkunud.
ei midagi erilist 18.mai 2011 12:53
Retseptis kaneeli mainitud ei ole, aga valmistamisõpetuses on öeldud, et tuleb segada jahu hulka...Kas tuleb ja kui palju peab kaneeli panema? Ise võtsin 1 tl, aga vist sai vähe, sest maitset tunda ei jäänud. Kook tuli suure ahjuplaadi suurune, aga minu jaoks liiga pehme, 500g rabarberit ka liiga vähe, sest hea värske hapu maitse ei pääsenud üldse mõjule.
1