Peotoidud  » Jõulud

Ricotta-kook marjadega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki Autor: Angeelika Kang
Mahedamaitselise ja vähemagusa ricotta-kreemiga kaetud pähklibesee kihid pakuvad hõrgu maitseelamuse. Enne serveerimist lase koogil vähemalt paar tundi külmkapis seista, et maitsed ühtlustuksid ja kihid veidi pehmeneksid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Täidise valmistamiseks püreesta ricotta ühtlaseks kreemjaks massiks. Lisa hapukoor ja keedis. Põhja valmistamise ajaks pane kreem külmkappi.
2. Jahvata pähklid peeneks puruks, sega juurde küpsetuspulber. Eralda munakollased munavalgetest ja vahusta munakollased suhkruga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht õrnalt munakollasevahu hulka. Lisa pähklipuru ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja vormi 10 cm läbimõõduga kettad või poolita põhi kaheks kihiks.
3. Määri ricotta-kreemi kihtide vahele ja peale. Kaunista kook vaarikatega ja lase enne serveerimist vähemalt 2 tundi jahedas maitsestuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
PeeWee 14.juuni 2011 08:00
Väga maitsev. Tegin küpsetatud põhjast kettad ja ülejääkidest veel kihilise magustoidu:) Kindlasti läheb kordamisele
1