Peotoidud  » Jõulud

Ricotta-vorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki
Ricotta-kook on tsitrusemaitseline ilma põhjata küpsetis, miskülmkapis hoituna säilib mahlaka ja värskena mitu päeva.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Püreesta ricotta köögikombaini või sauseguri abil. Sega kohupiima hulka munad, vanillsuhkur ning riivitud apelsini- ja sidrunikoor. Lisa tärklisega segatud suhkur. Sega hoolikalt läbi ja vala vormi. Tõsta vorm kõrgete äärtega ahjuplaadile, kuhu eelnevalt vala natuke vett. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund, lülita ahi välja ja lase koogil lahtise uksega ahjus veel pool tundi seista. Serveeri jahtunult koos püreestatud marjadest kastmega. Maitsesta kastet suhkru ja soovi korral tilga tsirtsulikööriga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kodukokk 13.jaan 2012 11:28
Tegin täpselt retsepti järgi ja kook tuli väga hea. Natukene hapukamat toormoosi peale ja super! Toormoosos oli jõhvika-mustika oma. Jäin väga rahule ja kavatsen seda veelgi teha.
Nele 28.aug 2011 18:00
tärne annaks ka ikkagi vähe
Nele 28.aug 2011 18:00
Väga lääge kook. Hoolimata sellest, et juba ettenägelikult suhkruga koonerdasin. Riccotale ikka ei piisa ainult tsitruse koortest - vaja lisada kindalsti mahl - soovitavalt laimi.
annikav 14.aug 2011 20:43
Tegin koogi eile valmis, lasin öö külmkapis laagerdada ja serveerisin täna mustsõstramoosiga. Suurepärane! Väga juustune. Kõik kiitsid. Pean aga ütlema, et unustasin poest sidruni ja apelsini tuua ning panin nende asemel hoopis sortsu apelsinimahla. Siiski usun, et koortega jääks huvitavam, kuna praegu domineeris vanilli maitse tsitruse asemel. Oleneb vist, kes mida eelistab...
Didi 15.mai 2011 21:37
@toots: jah, sinna tõesti lähevadki vaid peenelt riivitud koored. Mahlad jäta välja. Olen sarnast kooki teinud (natuke teiste koguste ja paari lisandiga, aga põhimõtteliselt sama) ja olen selles kindel 100%, et sisse lähevad vaid koored. Muide, väga hea mahlane kook tuleb, proovi kindlasti! Head kokkamist. :)
toots235 15.mai 2011 20:31
kas sinna vormi sisse lähevadki ainult sidruni- ja apelsinikoor??? -
mitte mahlad?
1