Peotoidud  » Jõulud

Mee-juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 kooki
Tõeliselt hõrk ja mesine kook on iga maiasmoka unistus.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Põhja valmistamiseks mõõda kaussi jahu, hakitud pähklid ja kaneel. Lisa mesi ja sulatatud või. Sega tainas hoolega läbi ja suru küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust (või ricotta) ja mesi ühtlaseks ja kohevaks massiks. Klopi ükshaaval hulka munad ja munakollased. Lisa hapukoor, riivitud sidrunikoor ja maisijahu ning sega ühtlaseks. Vala segu tainale ja küpseta 175kraadises ahjus 1 tund 30 minutit. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda. Kõige parem on kook siis, kui saab vähemalt 3–4 tundi pärast ahjust võtmist jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 14.mai 2012 09:05
Oleneb ahjust, aga üldiselt vajab see kook madalat temperatuuri ja pikka küpsemisaega, et kohupiim läbi küpseks ja samas ka mahlane jääks.
Kokkaja 13.mai 2012 22:19
kas ta peab tõesti 1 tund ja 30 min olema. mul on juba vähem kui tunniga ta täiesti pruun ja servad tahavad varsti kõrbema hakata?
Hindaja 02.dets 2011 16:43
Mulle ei maitsenud see kokk üldse :(
Janica123 21.okt 2011 13:59
Väga väga mõnus kook :) Alguses, kui tegin esimest korda, tegin just selle retsepti järgi, aga nüüdseks olen enda järgi kohandanud seda retsepti. Mõned asjad jätaks siiski sealt retseptist välja või asendaks :)
1