Peotoidud  » Jõulud

Tagurpidikook rabarberiga

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: 100 kooki Autor: Angeelika Kang
See rabarberikook valmistatakse samamoodi nagu prantslastest õdede Tatinide kuulus ümberpööratud õunakook tarte Tatin. Kõige mugavam on seda kooki valmistada spetsiaalses vormis, mis sobib nii pliidil kuumutamiseks kui ahjus küpsetamiseks. Kui sul sellist vormi pole, kasuta tavalist panni ja keraamilist koogivormi. Serveeri kooki pisut jahtunult koos vanillijäätise või -kastmega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Haki jahu, suhkur ja kuubikuteks lõigatud külm või segamini. Lisa munakollane ja vesi, sega tainaks. Keera kilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külma. Lõika rabarberid 2 cm pikkusteks juppideks, kuumuta koos või ja suhkruga tarte Tatin’i vormis, kuni või ja suhkur on sulanud. Maitsesta kaneeliga. Kui sul spetsiaalset vormi pole, võid kasutada panni. Pannilt vala rabarberid 24 cm läbimõõduga keraamilisse koogivormi. Rulli tainas ümmarguseks, koogivormist 4–6 cm suurema läbimõõduga tükiks. Tõsta tainarulli abil rabarberite peale ja vajuta ääred vormi sisse. Torka kahvliga augud sisse, pintselda üle munavalgega ja küpseta 225kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogil vormis pool tundi jahtuda. Kummuta serveerimisalusele ja lõika tükkideks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
keilikeili 09.juuni 2011 17:52
ülimagus ning ei seisa koos. teinekord enam ei tee.
1